SPOR POČETAK, PA EKSPRESAN TRIJUMF: Đoković savladao Kverija u Sinsinatiju

Đ.M.

14. 08. 2019. u 00:42

Prvi reket sveta je u drugom kolu turnira u Sinsinatiju savladao domaćeg predstavnika Kverija i prošao u narednu rundu

СПОР ПОЧЕТАК, ПА ЕКСПРЕСАН ТРИЈУМФ: Ђоковић савладао Кверија у Синсинатију

Novak Đoković Foto: EPA

Ponadao se Sem Keri, posle brejka u uvodnom gemu, da bi u 11. međuosbnom meču mogao da slavi treći put protiv Novaka Đokovića.

Međutim ta nada trajala je samo šestog gema, kada je prvorangirani na planeti uzvratio brejk i najavio da će Amerikanac morati da čeka neku drugu priliku - (7:5, 6:1), a da njega u Sinsinatiju zanima samo odbrana titule.


Sigurnim servisom (ukupno 15 asova) i još boljim reternom, Đoković je većim delom kontrolisao meč. Čak i kada ostali udarci nisu bili na očekivanom nivou, što je bilo i razumljivo, jer mu je ovi bio prvi duel posle podizanja pehara na Vimbldonu pre nepunih mesec dana, Novak je manje - više rutinski koračao ka trećem kolu gde ga čeka bolji iz duela Karena Buste i Iznera.

Naterao je Amerikanac na startu drugog seta Novaka da podigne igru za jedan stepen, čak i da u nekoliko navrata pusti glas, posebno posle osvojenog Novakovog brejka za 3-1 u gemovima. Ali, to je bilo sve od Kverija kome je srpski teniser dopustio do kraja meča dopustio da osvoji samo tri poena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Миро Марковић

14.08.2019. 16:33

Новаче, јуначе наших дана, то је Твоја игра и Твој рад. Нама остаје само да се радујемо Твојим спортским успесима и да Ти желимо добро здравље. Живео на многаја љета!