Delovi "boinga" kao kiša padali na naselje u okolini Rima

Metalni delovi "boinga 787" kompanije "Norvidžan", koji su se ubrzo nakon poletanja sa rimskog aerodroma odlomili sa aviona, padali su poput "kiše metaka" na stambeno naselje u blizini italijanske prestonice. Nije bilo povređenih.

"Boing 787" norveške kompanije na liniji Rim – Los Anđeles ubrzo po poletanju susreo se sa tehničkim problemima kada su delovi aviona počeli da otpadaju.

Portparolka italijanske civilne zaštite rekla je da nije bilo povređenih, ali da su delovi aviona oštetili vozila, kuće i razne predmete u dvorištima.

Stanovnici gradića Izola Sakra u blizini Rima rekli su za Korijere dela sera da su usijani delovi metala padali sa neba. Mnogi su pokupili deliće sa ulice dugačke dva i po centimetra.

List ističe da je let potrajao još neki minut ostaci aviona mogli su da dobace do centra Rima ili prenatrpanih plaža na rimskoj obali, dodajući da je "sve moglo gore da se završi".

Pilot je oglasio uzbunu i bezbedno vratio avion sa 298 putnika na Aerodrom "Fjumičino".

Jedan od očevidaca rekao je za Mesađero da su delovi bili kao meci i da mu se majca zapalila.

Drugi je naveo da je sa balkona video "oluju čelika i gvožđa" i dodao je da je vrišteći izleteo iz kuće.

Kako je naveo Forbs, "boing" je star pet i po godina i veruje se da su delovi otpadali sa levog "rols-rojsovog" motora "trent 1000".

Kompanija "Norvidžan" saopštila je da je letelica morala da se vrati na rimski aerodrom zbog kvara na jednom od motora.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво