NADAL OSVOJIO RODŽERS KUP I SVRGAO ĐOKOVIĆA SA PRVOG MESTA: Španac PREGAZIO Rusa u finalu i u Kanadi uradio ono što mu NIKADA nije pošlo za rukom!
Foto: AP

SPEKTAKULARANO

NADAL OSVOJIO RODŽERS KUP I SVRGAO ĐOKOVIĆA SA PRVOG MESTA: Španac PREGAZIO Rusa u finalu i u Kanadi uradio ono što mu NIKADA nije pošlo za rukom!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je Rodžers kup pošto je u finalu bio bolji od Rusa Medvedeva u dva seta 6:3, 6:0. Meč je trajao 1 sat i jedanaest minuta.

Ovo je Nadalu 35. Masters u bogatoj teniskoj karijeri. A, Španac je uspeo ono što do sada nije nikada, a to je da odbrani titulu na betonu. Nadalu je ovo peta titula u Kanadi.

Turnir u Montrealu igrao se za ukupni nagradni fond 5.701.945 dolara.

Rusu ostaje uteha to što će od sutra biti 8. na ATP listi, pa će tako ujedno postati i najboljeplasirani teniser iz Rusije, pošto će Karen Kačanov pasti na 9. poziciju.

U ženskoj konkurenicji titulu je osvojila kanadska teniserka Bjanka Andresku

pošto joj je Amerikanka Serena Vilijams predala finalni meč zbog povrede.

Andresku je vodila sa 3:1, kada je Vilijams tražila pomoć lekara. Posle minut saopšteno je da se Vilijams povlači zbog povrede. Meč je trajao 16 minuta.

Španac je ovom pobedom prestigao Novaka u ATP trci za ovu sezonu pošto je sakupio 7825 poena, naspram 1100 manje Đokovića.

Asocijacija teniskih profesionalaca je ATP trku uvela kako bi se na kraju sezone proglasio "Najbolji teniser u godini na izmaku", odnosno onaj igrač koji je u kalendarskoj godini osvojio najviše bodova.

Kada je reč o onoj svima poznatijoj, a i svima dražoj - ATP listi, Novak Đoković tu suvereno vlada. Pred početak Mastersa u Sinsinatiju ima čak 12.415 bodova, a drugoplasirani Nadal 7.945, dok je Rodžer Feder treći sa 7.460.

Nova rang lista zvanično izlazu sutra, tačnije u ponedeljak.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track