Petak, 26.03.2004.

17:54

Počela izgradnja pravoslavnog hrama na severu K. Mitrovice

Izvor: Beta

Default images

U blizini temelja nekadašnje crkve Svetog Dimitrija na brdu iznad severnog dela Kosovske Mitrovice u petak je počelo zidanje hrama posvećenog velikomučeniku Dimitriju. Temelji su izliveni polovinom septembra prošle godine, do Mitrovdana će na kupolama biti postavljeni krstovi i obavljeno osvećenje. Ikonostas za crkvu rade monasi iz Visokih Dečana i očekuje se da bude završen do početka novembra, rekao je prota Milija Arsović. "Ne gradimo crkvu za inat već zato što je to potreba srpskog naroda Kosovske Mitovice, posebno sada, kada su albanski teroristi zapalili hram Svetog Save u južnom delu grada", rekao je prota i dodao da su mu sveštenici iz francuskog Kfora obećali da će doneti ostatke svetih mošti iz uništenog hrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: