Petak, 26.03.2004.

14:46

Raseljeni iz Gračanice pošli za Mitrovicu

Izvor: Beta

Default images

Oko 150 Srba iz Obilića koji su svoje domove napustili u prošlonedeljnom nasilju albanskih ekstremista, posle dva dana u prihvatnom centru u Gračanici, krenuli su u petak ka Kosovskoj Mitrovici. Oko 120 Srba uputilo se privatnim vozilima u Mitrovicu, dok ih se 30-ak smestilo kod rođaka i prijatelja u selima Plemetina i Prilužje. Raseljeni su u Mitrovicu pošli zato što su obavešteni da će tamo imati bolje uslove za smeštaj.

U prihvatnom centru u fiskulturnoj sali u školi "Kralj Milutin" u Gračanici ostalo je 57 Srba, od kojih je osmoro maloletne dece. Oni su uglavnom iz Prištine i Lipljana, a četvoro ih je iz Oblića.
Prema podacima Crvenog krsta, u Gračanici, odnosno opštini Priština, ima 509 raseljenih lica. U pet manjih kolektivnih prihvatnih centara smešteno je 190 osoba, a najviše u manastiru Gračanica. Ostalih oko 300 raseljenih smešteno je kod rođaka i prijatelja u okolnim mestima poput Čaglavice, Lapljeg Sela i Preoca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: