DOBRO SE PRESLIŠAJTE PRE NEGO ŠTO KRENETE: Triput proveri, pa onda putuj!
Foto: Shutterstock

Savet

DOBRO SE PRESLIŠAJTE PRE NEGO ŠTO KRENETE: Triput proveri, pa onda putuj!

Zanimljivosti -

Da ne upropastite odlazak na odmor, uverite se da li ste poneli ono bez čega se ne može

Ima stvari koje, ako i zaboravimo da spakujemo pred odlazak na put ili odmor, možemo naknadno da nabavimo.

Četkicu za zube, šampon, kupku, četku za kosu, kupaći kostim, peškir za plažu i slično možete kupiti i naknadno, oni, istina, traže dodatne troškove, ali nisu ogromni. Međutim, ukoliko zaboravite tri ključne stvari, sami sebi možete da pokvarite putovanje koje ste toliko željno iščekivali.

foto: Shutterstock

Novac

Zvuči čudno da bi iko mogao da ga zaboravi, ali ima ljudi koji su se navikli na modernu tehnologiju, koriste bankomate, kartice i plaćaju onlajn. Međutim, ukoliko krećete na put, obavezno ponesite gotovinu, jer nikad ne znate šta, ne daj bože, može poći po zlu, a novac u tom slučaju morate imati sa sobom.

foto: Shutterstock

Pasoš

Pre polaska dva puta proverite jeste li spremili pasoš, a čim počnete s planovima za put, obavezno pogledajte da slučajno nije istekao ili da ne ističe za nekoliko dana. A ako putujete unutar zemlje, isto pravilo važi za ličnu kartu.

foto: Shutterstock

Lekovi

Ukoliko koristite lekove za koje je prilikom kupovine potreban recept, nemojte zaboraviti da ga ponesete na putovanje. S takvim stvarima se nikako i nikada ne smete igrati. Dakle, terapiju koju inače pijete morate da uzimate gde god bili, pa prepisane lekove morate sve vreme imati uz sebe.

Takođe, ukoliko imate putnu mučninu ili vas posle duge vožnje hvataju napadi migrene, lekovi protiv povraćanja ili bolova su neizostavni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track