Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
ČELINAC OPLAKUJE MLADIĆE Rođaci poginuli pred OČIMA SESTARA, u opštini dan žalosti

ČELINAC OPLAKUJE MLADIĆE Rođaci poginuli pred OČIMA SESTARA, u opštini dan žalosti

Tokom proteklog vikeda, u dve nesreća na području Čelinca poginule su tri osobe. Rođaci Dragan (28) i Nemanja (22) Janković iz Čelinca poginuli su u mestu Stara Dubrava kod Čelinca kada su sa automobilom “audi 4” s mosta sleteli u reku Ukrinu.

Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

Oni što je posebno užasavajuće jeste da su mladići preminuli pred očima njihovih sestara.

Prema rečima njihovih prijatelja obojica mladića rade u Sloveniji i za vikend su došli kući na odmor.

U noći tragedije bili su na turniru i oko dva časa posle ponoći krenuli su kući.

Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

- Njih dvojica su bili sami u autu, a u vozilu iza njih išle su sestre od obojice momaka – kaže jedan od poznanika nesrećnih mladića.

Dodaje da dolaskom u blizinu mosta u Staroj Dubravi da je Dragan izgubio kontrolu nad vozilom i prvo udario u ogradu na početku mosta.

– Vozilo se zatim snažno odbilo i odvalilo ogradu mosta i palo prvo na kamen, a zatim u reku. Jedan od prolaznika je odmah skočio u reku i uspeo da izvuče Dejana iz vozila, ali mu je on preminuo na rukama. Nemanja je ostao zaglavljen u vozilu i nisu mu mogli pomoći – ističe sagovornik.

Kada su videli da je vozilo sletelo iz vozila je odmah istrčala jedna od sestara i skočila u reku i pokušala da ih spasi.

– Za njom je odmah skočio i jedan od mladićevih prijatelja. Uspeli su Dragana izvući iz vozila i još je davao znakove života, ali posle samo nekoliko trenutaka preminuo je na rukama svog druga – rekao je jedan od meštana Stare Dubrave.

Pročitajte još

U drugom udesu u mestu Brezičani kod Čelinca poginuo je Boris Šajinović (38) iz Teslića. Koliko je bila jaka nesreća govori i podatak da su delovi automobila razbacani na stotine metara od mesta udesa.

Zbog pogibije trojice mladića na području opštine Čelinac danas je proglašen Danom žalosti – Zbog tragične pogibije i nenadoknadivog gubitka mladih života u saobraćajnim nesrećama koje su se desile u noći između 2. i 3. avgusta na području opštine Čelinac, načelnik opštine proglasio je Danom žalosti ponedeljak, 5. Avgust – saopšteno je iz Opštinske uprava Čelinac.