Pretio, pa na sudu zanemeo

J. D. Ljutić

03. 08. 2019. u 15:49

Saslušan S. P. zbog najave da će nauditi Milici Vučić, ćerki predsednika republike. Branio se ćutanjem. Određen mu pritvor. Nezvanično - psihički labilan

Претио, па на суду занемео

Treći osnovni sud u Beogradu / Foto N. Fifić

U TREĆEM osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu juče je saslušan S. P., koji se tereti da je pratio obezbeđenje Milice Vučić, ćerke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i pretio da će napasti i nju i ljude koji je čuvaju i štite. Kako "Novosti" saznaju, S. P. u Tužilaštvu nije iznosio odbranu i odlučio je da se brani ćutanjem.

Nezvanično, reč je navodno o psihički labilnoj osobi i on bi, strahuju istražni organi, mogao da ponovi krivično delo ukoliko bude ostao na slobodi. Zbog toga je tužilaštvo za njega predložilo pritvor, što je i podržano od strane suda, pa će se S. P. iza rešetaka naći do 30 dana.

Podsetimo, S. P. je uhapšen uoči vikenda po nalogu Trećeg tužilaštva. U ruke policije "pao" je zbog krivičnog dela - napad na službeno lice. Za ovo delo zakon predviđa višegodišnju zatvorsku kaznu, a ukoliko se utvrdi da S. P. isto nije učinio u uračunljivom stanju, može mu se izreći "bezbednosna odgovarajuća mera čuvanja i lečenja u odgovarajućoj ustanovi".

- Zasad se sumnja da je S. P. slao mejlove MUP Srbije u kojima ih je obaveštavao da prati članove porodice Vučić, pre svega njegovu ćerku Milicu i da će ih napasti ako njega ne prestanu da prate pripadnici BIA - navodi se u istrazi.

Nedavno je uhapšena i nalazi se u pritvoru i Aleksandra Janković Aranitović iz Šapca, supruga Uglješe Aranitovića, nekadašnjeg "žestokog momka" iz tog grada, kojoj se na teret stavlja da je preko društvene mreže "Tviter" uputila pretnje deci predsednika Srbije i na ovaj način počinila krivično delo - ugrožavanje sigurnosti. Ona je vređala predsednika, a njegovom sinu uputila psovke i nazvala ga "mrtvim". Nakon toga, vređala je i Milicu Vučić.


Takođe, gotovo u isto vreme, uhapšen je i 67-godišnji R. M., kojem se na teret stavlja da je na svom fejsbuk-nalogu objavio umrlicu predsednika Republike Aleksandra Vučića. Po nalogu Specijalnog tužilaštva u Beogradu, njemu je sud odredio pritvor, kako boravkom na slobodi ne bi ponovio krivično delo.


UŽASNE PORUKE

UHAPŠENA Aleksandra Janković je, kako je utvrđeno, nedavno vređala predsednika, a njegovom sinu uputila psovke i nazvala ga "mrtvim". Nakon toga, vređala je i Milicu Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Nikola

03.08.2019. 23:35

@Zariczare - Idi reci to u lice frajeru... Sto je cudo jedno koliko vas ima pametnih....

MALI PERICA

04.08.2019. 00:22

isto tako i fudbalski huligani posle neke utakmice ,na ulici i u gomili sve junaci pa kad odspavaju malo na daskama i betonu da vidite kako pevaju i drukaju. . ha ha ha. .