Juniori savladali Nemce, na korak od devetog mesta

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.19. | 17:05

Mlade košarkaške predvodili Vukašin Mašić, Filip Škobalj i Aleksandar Langović

Za razliku od dve godine starijih kolega, poraz u osmini finala Evrobasketa nije mnogo pogodio mlade košarkaške do 18 godina starosti. Posle trijumfa protiv Finske, kojim je i definitivno obezbeđen opstanak, Srbija je danas došla na korak od osvajanja devetog mesta, pošto je u dramatičnoj završnici došla do pobede protiv Nemačke, 76:74.

Prvo poluvreme donelo nam je veoma efikasnu košarku. Nemci su bolje krenuli u meč, ali je Srbija već do kraja prve deonice uspela da uzvrati. Delili su „kao na tacni“ asistencije Aleksandar Langović i Aleksa Marković, pa je srpski sastav već do kraja prve deonice uspeo da povede.

Izabrane vesti

Nemci su ponovo preuzeli glavnu reč u drugoj četvrtini, ali ni ovoga puta im srpski momci nisu dopustili da se odlepe na osetniju rezultatsku prednost. Pokušavao je selektor Slobodan Klipa da izmenama trgne srpsku selekciju i čini se da je u tome uspeo , pošto je na poluvremenu Srbija imala samo koš zaostatka, 45:43.

Kompanija Mozzart je ekskluzivni Beting partner Košarkaškog saveza Srbije

Treća četvrtina bila je izrazito neefikasna, naročito kada govorimo o reprezentaciji Srbije, koja je u uvodnih šest minuta postigla samo tri poena. No, ni Nemci nisu blistali, ni u jednom trenutku nisu uspevali da dođu do dvocifrene prednosti i time su dali priliku Srbiji da uzvrati, 60:56.

Ovoga puta, Srbija nije dozvolila loš start i od starta je krenula da topi prednost Pancera. Košem Aleksandra Langovića, sredinom četvrtine srpski sastav je došao do izjednačenja posle dužeg vremena, a na tri minuta do kraja Nikola Manojlović je Srbiji doneo i vodstvo.

Kada je košarkaš Mege, Langović, lepo prislonio lopu na koš na 50 sekundi do kraja utakmice, činilo se da je sve gotovo. I otprilike, to i jeste bio slučaj. Nemci nisu uspeli ozbiljnije da priprete, pa će Srbija sutra protiv boljeg iz meča između Italije i Crne Gore igrati za deveto mesto.

Danas su se istakli Vukašin Mašić, košarkaš Crvene zvezde, sa 17 postignutih poena, potom Filip Škobalj iz Rostoka sa 14 poena, a dvocifren je bio i već pomenuti Aleksandar Langović, igrač Mega Bemaksa. Tu treba dodati i solidne uloge Lazara Vasića, Alekse Markovića i Nikole Manojlovića.


SRBIJA - NEMAČKA 76:74
Arena:
Hala Portarija, Volos
Gledalaca: 50
 Sudije: Sergej Beljakov (Rusija), Tomas Bisuel (Francuska), Ijan Mekdonald (Velika Britanija)

Srbija: Mašić 17, Pokuševski, Andrić 5, Pavićević 2, Karapandžić 6, Pažin 2, Manojlović 6, Đorđević 3, Vasić 9, Langović 10, Marković 2, Škobalj 14
Nemačka: Zdravevski 6, Baget 2, Šurman, Rapijek 2, Hercog 2, Beg 10, Sloten 4, Kezan, Delou 12, Hukporti 15, Vagner 13, Samare 8

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Fiba Eurobasket - U18


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara