Ex -Yu

Ljekari povodom smrti trudnice u Nišu: Činili smo sve da je spasimo

Ljekari povodom smrti trudnice u Nišu: Činili smo sve da je spasimo
Foto: Ilustracija | Ljekari povodom smrti trudnice u Nišu: Činili smo sve da je spasimo

NIŠ - U kliničkom centru u Nišu saopšteno je da su ljekari i medicinsko osoblje učinili sve da spasu život pacijentkinji T. M. iz Kruševca koja je preminula 1. avgusta zbog sepse.

Ona je prebačena iz Kruševca u Niš sa već razvijenim simptomima ove bolesti.

"Pacijentkinja je primljena 23. jula u stanju već razvijene sepse sa respiratornim distres sindromom i poremećajem zgrušavanja krvi što sve i jesu pokazatelji razvijene sepse. Odmah po prijemu priključena je na aparat za vještačku ventilaciju kako bi se podigao nivo kiseonika u krvi i urađena je kompletna dijagnostika. Tokom čitavog liječenja konsultovani su urolozi, nefrolozi, pulmolozi, infektolozi, klinički farmakolozi i činjeno je bukvalno sve da se spasi život pacijentkinji. U jednom trenutku došlo je do poboljšanja njenog stanja, međutim i pored intenzivne terapije i napora svih ljekara preminula je 1. avgusta u 16.35 časova. Istog tog dana ali malo ranije, konstatovano je da ne postoje srčane radnje ploda, nakon čega je indukovan abortus, ne bi li se spasio život pacijentkinji", kaže dr Dragiša Ljubenović, načelnik intenzivne njege na klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

On je rekao da, uz svo razumijevanje, prije svega za bol koji osjeća porodica zbog svog gubitka, može da kaže da su ovakve situacije i liječenje ovakvih pacijenata najveća frustracija koja doktorima i medicinskom osoblju u intenzivnoj njezi može da se desi, piše Blic.

POVEZANA VIJEST:

Trudnica preminula u sedmom mjesecu trudnoće zbog sepse

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije