• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvala policiju zbog mrtvog jazavca, uhapšena zbog droge

Izvor mondo.rs

Žena iz sela Vratarnica kaže da su joj policajci posekli samoniklu konoplju, koju je ranije koristila za tkanje, a sada za pravljenje melema, jer su mislili da je to indijska konoplja.

Policija iz Zaječara podnela je krivičnu prijavu protiv Slavice Jovanović (65) iz sela Vratarnica zbog sumnje da je na svom imanju gajila indijsku konoplju.

Kako je 30. jula saopšteno iz PU Zaječar, u dvorištu i bašti ove žene nađeno je 350 biljaka indijske konoplje. Međutim, Slavica tvrdi da nije gajila indijsku, već industrijsku konoplju, koju u selu zovu grsnica!

Jovanovićeva kaže za "Kurir" da je čitava zavrzlama nastala pre četiri dana, kada je pozvala policiju pošto je u svom bunaru videla mrtvog jazavca. Tada je i završila u policijskoj stanici kao narko-diler.

"Pogledala sam u bunar i videla grozotu, ucrvljali jazavac je plutao unutra. Tu vodu koristim za kupanje i pranje, pa sam pozvala policiju da dođe i izvuče uginulu životinju", počinje svoju priču Slavica.

Ubrzo su četvorica policajaca došla kod nje.

"Nisam sigurna da li su to bili policajci ili komunalni milicajci. Trojica su me nešto zapitkivala, a četvrti se šetkao po dvorištu. Odjednom su mi rekli da moram da pođem s njima da dam izjavu. Pitala sam što da dajem izjavu zbog crknutog jazavca. Tada su mi rekli da sadim marihuanu u dvorištu", priča ona i dodaje da su je policajci odmah odvezli u stanicu. Kako kaže, tamo su je pitali zbog čega gaji kanabis i ko joj je dao seme.

"Pa ja i ne znam šta ta reč znači! U dvorištu imam grsnicu. Ona niče sama, kao korov, nikakvo seme nemam. Otkad znam za sebe, ta grsnica raste tu. Od nje smo nekad tkali košulje, ponjave, džakove, prekrivače", kaže Slavica dok pokazuje košulju svog dede koja je istkana od ove biljke, kao i ram za ručno tkanje.

Kaže i da od konoplje priprema meleme.

"Pomešam ulje, konoplju i još šest biljaka. To odstoji i onda koristim ulje kao lek. Tako sam izlečila šuljeve, a zbog tog melema sam prestala da bolujem i od jetre i želuca. Koristi mi i za imunitet, jer sam veoma bolešljiva. Sve sam to rekla policiji. Ta biljka mi treba za lek, a oni su je svu počupali. Pitam se ko će meni to da nadoknadi", revoltirana je Jovanovićeva, koja razmišlja da tuži policiju i mesnu zajednicu.

U zaječarskoj policiji nezvanično su potvrdili da je protiv Slavice Jovanović, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneta krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Da li je u pitanju nesporazum ili je Slavica zaista gajila marihuanu, a ne običnu konoplju kako tvrdi za "Kurir", utvrdiće se istragom.

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hangman84

Jbg konkurencija mora da se smakne.

Ljubibratić

Nosiš nošiš košulju, pa uvatiš i popušiš je, ahahahahahahahaa.

Ci8

Ama da nije bilo konoplje narod bi isao go 60 tih godina svako selo gajilo konoplju ili lan od nje se pravila sukna prekrivači odeća gunj košulje ...itd konoplja je najstarija biljka poznata coveku jos pre 15.000 godina od nje je moguce izraditi 25.000 proizvoda prvi modeli forda T imali su karoseriju od konopljine plastike koja je jaca cak i od danasnjih automobilskih limova 10 puta i ono najbolje otporna 100 % na koroziju ali Du Pont klan je uspeo da protera konoplju pomocu potkupljivih politicara i podmetnu svetu svoju nafta plastiku .

special image