Grad Beograd preuzeo upravljanje nad sportskim centrom Milan Gale Muškatirović

Grad Beograd preuzeo je upravljanje nad bazenom i imovinom opštinskog javnog preduzeća SRPC Milan Gale Muškatirović.

Srbija

Izvor: Beoinfo

Subota, 03.08.2019.

13:21

Grad Beograd preuzeo upravljanje nad  sportskim centrom  Milan Gale Muškatirović
Ilusracija FOTO: Depositphotos, YegorP

Oni su naveli da se s tom imovinom dosad "na nedomaćinski način raspolagalo".

Dugovi tog opštinskog preduzeća iznose preko milion evra, što je dovelo u pitanje rad centra, saopšteno je iz Gradskog privrednog društva 25. maj - Milan Gale Muškatirović”.

Oni su istakli da će na ovaj način gradska imovina biti zaštićena i stvoreni uslovi za nova ulaganja i modernizaciju bazena i sportskog objekta.

Kako prenosi Beoinfo, građani Starog grada kao i ostali Beograđani bazen će moći da koriste nesmetano na osnovu svih odluka koje su sada na snazi, što znači da važe sve izdate propusnice i kartice.

Prva odluka gradskog preduzeća 25. maj - Milan Gale Muškatirović” jeste da se dnevna cena korišćenja bazena spusti sa 250 na 200 dinara, kao i da se plate zaposlenima u ovom sportskom centru povećaju u proseku za oko 20 odsto.

Popisne komisije, na osnovu odluke Grada Beograda, počele su popis zatečene imovine u sportskom centru, dodaje se u saopštenju.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać saopštio je da ta opština ne prihvata odluke Skupštine grada Beograda o preuzimanju sportskog centra (SRPC) Milan Gale Muškatirović i najavio da će svim pravnim sredstvima i različitim oblicima građanske neposlušnosti pokušati da spreči novo, kako je naveo, "divljanje nestručne, korumpirane i bahate gradske vlasti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: