Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Sa 16 godina je osvojila loto i postala milionerka, a danas kaže da joj je to UNIŠTILO ŽIVOT

Sa 16 godina je osvojila loto i postala milionerka, a danas kaže da joj je to UNIŠTILO ŽIVOT

Kada je osvojila glavnu nagradu na britanskom lotou, Keli Rodžers imala je samo 16 godina života. To ju je učinilo najmlađom dobitnicom glavne nagrade koja je tada iznosila čak 1.875.000 funti ili više od dva miliona evra. Život joj se, ipak, nije pretvorio u bajku. Naprotiv. Kako kaže, novac joj je promenio život nagore.

Keli Rodžers Foto: Profimedia
Keli Rodžers

Danas 32-godišnjakinja, Keli apeluje na britanske vlasti da zabrane maloletnim licima da igraju igre na sreću. Ona poziva da se podigne zakonska granica na 18 godina, da bi se sprečila potencijalna zavisnost od kockanja koje utiče na mentalno zdravlje dece, ali i da drugi tinejdžeri ne bi prošli kroz "pakao kakav je prošla ona".

Keli Rodžers
Foto: Profimedia
Keli Rodžers

Iz svog iskustva kaže da to što je osvojila novac tako mlada za posledicu imalo da doživljavala verbalno i fizičko zlostavljanje i da su je proganjali "lažni prijatelji" koji su samo želeli da uživaju u delu njenog bogatstva.

- Neki su me savetovali da pametno potrošim novac. To je najbolji savet koji sam u tom trenutku mogla da dobijem, ali tada ih nisam slušala, bila sam premlada. Preko noći sam od bezbrižnog deteta izrasla u odraslu osobu - rekla je ona.

Nakon osvajanja nagrade, Keli se odselila od roditelja i kupila je kuću u kojoj je živela sa tadašnjim dečkom Nikijem Lousonom, a sa njim ima dvoje dece Kjana (14) i Deboni (11). Pet godina nakon što je postala milionerka, usledio je još veći pakao. Zbog problema u braku sa mužem Nikijem, deca su joj oduzeta, a ona je pokušala da se ubije. Kasnije se udala za vatrogasca Pola Penija, sa kojim ima sedmogodišnjeg sina Blejka i trogodišnju ćerku Džordžiju.

U međuvremenu, novac od nagrade je potrošen. Tačnije, Keli ga je potrošila na porodicu i prijatelje, za šta god da im je trebalo.

- Ljudi su tražili novac za nove automobile ili bilo šta drugo što su želeli da kupe. Bila sam mekanog srca i uvek sam im zajmila. Tek kasnije sam shvatila kakvi su. Bila sam totalno iskorišćena od lažnih prijatelja i osoba za koje sam mislila da su mi značile - rekla je Keli u svojoj ispovesti za britanske medije.

Pročitajte još

Doživela je čak da je, kako kaže, zbog ljubomore pretuku dve žene, a "lažni prijatelji" i dalje joj duguju više od 200.000 evra.

Danas, Keli je samohrana majka, zaposlena je kao negovateljica, trenutno zarađuje "samo" 13.000 evra godišnje, a živi u iznajmljenom stanu koji plaća.

Pogledajte trikove za skrivanje novca: