Monstrum iz Zagreba ubio šestoro, poštedeo bebu

J. Kerbler

02. 08. 2019. u 10:22

Igor Nađ u zagrebačkom naselju Kajzerica počinio masakr kakav se u Hrvatskoj ne pamti. Izrešetani tri žene, dva muškarca i dete

Монструм из Загреба убио шесторо, поштедео бебу

Igor Nađ i Maja Tojagić

ZAGREB

OD STALNOG DOPISNIKA


TAKSISTA Igor Nađ (36), koji je u četvrtak uveče, oko 21.30 u zagrebačkom naselju Kajzerica ubio šest osoba, nekoliko sati posle monstrouznog zločina izvršio je samoubistvo. On je posle krvavog pira pobegao, da bi ga policija locirala u Brezovici, dvadesetak kilometara od mesta gde se sve odigralo. Policija je izjavila da je prilikom hapšenja Nađ izvršio samoubistvo.

Igor Nađ, koji je u Zagreb došao iz Vukovara, ubio je vatrenim oružjem za koje nije imao dozvolu, Maju Tojagić (34) sa kojom je bio veren, njenog desetogodišnjeg sina iz prethodne veze, sestru Josipu, roditelje Dragomira i Filjku, i Davora Paušaka koji je bio u vezi sa Majinom sestrom Josipom.

Ubica je jedino poštedeo tromesečnu bebu koju je imao sa Majom. Beba je smeštena u dom za nezbrinutu decu.

Policija veruje da je motiv ovog nezapamćenog zločina ljubomora.

- Porodica Tojagić je bila mirna porodica, sa kojom nikada nije bilo problema - kažu susedi iz naselja.

I najiskusniji pripadnici kriminalističke policije bili su šokirani kada su ušli u kuću Tojagića, gde su se pojavili posle poziva iz komšiluka, rekavši da tako nešto nisu nikada videli. Kuća je bila u neredu, stvari pobacane, a posvuda krv i izrešetana mrtva tela.

Odmah je organizovana velika potera, a kada je ubica pronađen i od njega traženo da se preda, Nađ je izvršio samoubistvo. Kraj njega je pronađeno oružje kojim je počinio šestostruko ubistvo.

Hrvatska policija navodi da Nađ nikada nije bio prijavljen za nasilje u porodici i da nije postojalo bilo šta što bi ukazivalo na to da bi se ovakav masakr u porodičnoj kući mogao da se dogodi.

Ubijene Maja i Josipa Tojagić

Međutim, mediji su u petak po podne izvestili da je Nađ dan ranije nagovestio šta bi mogao da uradi. Naime, on je u kafiću u Zagrebu, u kojem je proveo više sati uz nekoliko pića, sedeo sa nekoliko prijatelja, i jedan od njih je, navodno, čuo kako je onom drugom kazao: "Sada me vidiš poslednji put".

Pre nekoliko meseci Igor Nađ je registrovao firmu "Juri, žuri" i radio kao taksista, a poznanici kažu da je prodavao drogu i uvek bio na rubu zakona.

U policijsku kartoteku ušao je samo jednom, zbog remećenja javnog reda pre tri godine, ali njegov prijatelj kaže da je i pre imao sukobe sa porodicom Tojagić. Sa ubijenom Majom, za koju kažu da je bila povučena devojka koja je na društvene mreže rado stavljala svoje i Igorove slike, bio je odnedavno veren.

Na Majinom "Fejsbuku" je puno zajedničkih fotografija sa Igorom, a čini se da one najranije potiču iz leta 2017. godine.

Ostaje i pitanje kako je došao u posed oružja i municije kojim je izvršio najgori porodični zločin u poslednjih 20 godina u Hrvatskoj.

Kuća u kojoj se ubistvo odigralo

RODITELjI GA NAPUSTILI

ZNA se da je porodica Nađ napustila Vukovar devedesetih godina i da su posle toga roditelji napustili dvojicu sinova, među kojima je bio i Igor. Njegov brat se u međuvremenu vratio u malo mesto kraj Vukovara, Petrovac, a Igor je ostao u Zagrebu. Od tada je živeo sam, snalazeći se na sve moguće načine da preživi, a trgovanje drogom bio je jedan njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

miloje

02.08.2019. 16:23

veliki su bolesnici ,razbojnici i ubice hrvati ,stalno to rade u miru a 10.000 puta vise u ratu. sacuvaj me Boze kuge i hrvata.

Bane

02.08.2019. 20:49

Bitno je da vest počinje sa ,,Taksista taj i taj "" a da je po zanimanju bio bravar, jel bi pisalo: ,, Bravar taj i taj pobio celu porodicu " Ja sam taksista, i zato mi smeta, jel to što je neko taksista znači da je sam po sebi, odnosno po profesiji opasan po okolinu ili se već od taksiste tako nešto i moglo očekivati ?