Holandija bez burki i nidžaba u javnim zgradama i saobraćaju

Tanjug

01. 08. 2019. u 23:59

Prema zakonu koji je stupio na snagu u Holandiji, zabranjeno je nositi odeću koja prekriva lice, poput burke i nidžaba, u javnom saobraćaju, zgradama vlade, zdravstvenim i obrazovnim institucijama

Холандија без бурки и ниџаба у јавним зградама и саобраћају

AP Photo

Prema zakonu koji je stupio na snagu u Holandiji, zabranjeno je nositi odeću koja prekriva lice, poput burke i nidžaba, u javnom saobraćaju, zgradama vlade, zdravstvenim i obrazovnim institucijama.


Holandija, koja se dugo smatrala bastionom tolerancije i verskih sloboda, poslednja je u nizu evropskih zemalja koje su uvele takvu zabranu, prenosi AP.


Pre nje, to su učinile Francuska, Nemačka, Belgija, Austrija i Danska.

PROČITAJTE JOŠ: Albanke sa sirijskih ratišta u burkama dovedene u sud


Muslimanske i grupe za ljudska prava usprotivile su se zakonu čiji je zvaničan naziv "delimična zabrana odeće koja prekriva lice".


Islamska politička partija iz Roterdama najavila je da će platiti kaznu od 150 evra za svakoga koga uhvate da je prekršio zakon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Jo pariz

02.08.2019. 00:37

Neznaju ovi sa zapada.pa davoli rade sve naopako treba samo da donesu zakon da su te zakrpe obavezne za sve muslimane.

Goran

02.08.2019. 08:40

@Jo pariz - Sta su navalili muslimani u Evropu, zar im nije najbolje tamo gde su rodjeni, u Aziji. Sve bajno i divno, sta ce ovde.

realist.

02.08.2019. 06:29

Najpametnije je tako ili skidaj ili odakle su dosli teraj tamo natrag zagadili su Evropu njihovim idiotskim kulturama to bi trebala cela Evropa doneti takve zakone, jer ovi muslimani iz Afroazije nikad nece da se integriraju nego najbolje ocistiti I deportovati u njihovim zemljama do obnove njihove zemlje a ne da izigravaju neki pingvine I idu niz ulice cele porodice kao copor Pasa I jos radjaju kao zivotinje. To treba smesta resiti oni su prekardasili svaki covjecji izgled.

ISLAMSKA POLITICKA STRANKA IZ ROTERDAMA PLATICE KAZNU ZA SVAKOG POCINIOCA

02.08.2019. 07:14

JOJ KAKO LEPO ZVUCI ISLAMSKA PARTIJA IZ ROTERDAMA, jedva cekam da se takva partija osnuje i u Nemackoj, koja bi se mogla zvati IDPD (islamska demokratska partija dojcland) Pa onda lepo petkom u 12 sati, svi skupa klanjaju u Bundestagu (parlamentu) to bi nemce dobro posetilo na nedela koja su cinili prema srbima u protekla dva veka. MASALA NAPREDUJE HOLANDIJA, NAPREDUJE EVROPA.

Раша

02.08.2019. 07:34

Та иста Холандија, Немачка, Француска би се противиле ка би то исто урадила и Србија. Добили би лекције о људским правима и слободама.

Milos

02.08.2019. 10:49

Holandija je prva evropska drzava koja je doseljevala Muslimane zbog nedostatka stanovnsitva,bio Im je plan da I'm budu radna klasa.Eto vam sada muka,Srbija treba da resava svoj zakon o migrantima,Bosnjaci su nasi I mi njihovi,a Avgansitanci,Sirijci...sta oni traze ovde!?