Najnovije vesti
Vesti Politika
Tači nastavio konsultacije sa minornim manjinskim strankama

Tači nastavio konsultacije sa minornim manjinskim strankama

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, nastavio je danas konsultacije sa predstavnicima političkih stranaka na temu prevazilaženja novonastale političke situacije, nakon ostavke premijera Ramuša Haradinaja, piše prištinski Telegrafi.

hašim tači Foto: Tanjug/AP
hašim tači

Tači se, navodi se, satao sa predstavnicima iz parlamentarne grupe “6+”, Albertom Kinolinom, koji predstavlja romsku zajednicu, Danušom Ademijem, predstavnikom zajednice Aškalija i Vetonom Berisom, predstavnikom egipatske zajednice.

Tačijev kabinet je saopštio da će konsultacije biti nastavljene narednihh dana. Portal Zeri konstatuje da je Tači ponovo zaobišao vodeće vladajuće I najuticajnije opozicione stranke.

Navodi se da je Tači nastavio konsultacije sa minornim političkim strakama koje u parlamentu nemaju nikakvu moć.

Tači je konsultacije je konsultacije o novonastaloj situaciji započeo juče, gotovo dve sedmice od ostavke bivšeg premijera Ramusa Haradinaja, susretom sa predstavnicima manjinskih zajednica VAKAT i KDTP.

U medjuvremenu gotovo sve značajnije stranke na kosovskoj političkoj sceni izjasnile su se da sa Tačijem mogu da razgovaraju samo o datumu raspisivaanjaj vanrednih parlamentarnih izbora.

Stav javno nije izneo samo najuticajniji opozicioni DSK, koji je za subotu, 3. avgust, zakao unutarstranačke izbore.