Biznis Vesti
Mihajlović: "Srbija postaje centar vazdušnog saobraćaja u regionu"

Mihajlović: "Srbija postaje centar vazdušnog saobraćaja u regionu"

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa novim generalnim direktorom "Vansi erports Srbija" Fransoom Berizom o ulaganjima u Aerodrom "Nikola Tesla".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Aerodrom Nikola Tesla Foto: M.Mitrović / RAS Srbija
Aerodrom Nikola Tesla

"Mi smo partneri u ovom poslu i u obostranom interesu je da ispunimo ciljeve definisane ugovorom, jer ovo je projekat od nacionalnog interesa za Srbiju i verujem da ćemo u godinama koje dolaze videti velike rezultate od koncesije aerodroma Nikola Tesla", rekla je Mihajlović.

Zorana Mihajlović
Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija
Zorana Mihajlović

Ministarstvo je tu da pruži svu neophodnu podršku kako bi se efikasno realizovali dogovoreni planovi, kako bi se aerodrom još brže razvijao, a Srbija postala čvorište vazdušnog saobraćaja u regionu, rekla je ona.

Francuska kompanija Vansi je preuzela upravljanje beogradskim aerodromom, na osnovu potpisanog ugovora o koncesiji na 25 godina, podseća Ministarstvo.

Pročitajte još

Berizo je istakao da kompanija Vansi poseduje ogromno iskustvo i znanje potrebno za unapređenje jednog aerodroma i da su tu da doprinesu daljem razvoju beogradskog.

"Strateški ciljevi su nam isti, tu smo da učinimo aerodrom Nikola Tesla još operativnijim i vaša podrška nam je izuzetno značajna", rekao je Berizo.