AKTUELNO

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, saopštio je danas da je spreman da odmah raspiše vanredne parlamentarne izbore, ako, kako je naveo, političke stranke nisu u stanju da odgovore na novonastalu političku situaciju.

Tači ističe da je za Kosovo od suštinske važnosti nova, funkcionalna, efikasna, inkluzivna i ekspeditivna vlada koja će unaprediti važne procese, preneo je prištinski Zeri

U saopštenju nakon sastanka sa predsednicom Centralne izborne komisije, Valdete Daka, navodi da je razgovarano o spremnosti ove institucije da organizuje prevremene izbore, ukoliko to bude potrebno.

Navodi I da će, u skladu sa ustavom, zakonima I ovlašćenjima, iscrpiti sve mogućnosti da se pronađe odgovor na novu političku stvarnost u konsultacijama sa političkim strankama zastupljenim kosovskom prlamntu.

- Ako političke stranke ne budu u stanju da odgovore na ovu novu političku stvarnost u razumnom roku, spreman sam da odmah pozovemo nove izbore - naveo je Tači. Dodao je da je predsednica CIK izjavila da je ta komisija spremna da organizuje prevremene izbore u bilo koje vreme.

#Hašim Tači

'