AKTUELNO

Povodom dana opštine Mladenovac već dve nedelje grad je stecište mnoštva manifestacija, dok su prvi i drugi avgust rezervisnai za velike koncerte, a jedan od njih će održati Sanja Ilić sa Balkanikom.

- Kralj Aleksandar Obrenović je drugog avgusta 1983. godine svojim ukazom proglasio Mladenovac za varošicu, a danas taj datum obeležavamo kao dan opštine. U nedelju je odžana manifestacija igrale se delije, sabor kulturnog stvaralaštva u mesoj zajendici Velika Ivanča, otvorili smo i 33. po redu likovnu koloniju, a sutra započinjemo proslavu dana despota Stefana Lazarevića, a u večernjim časovima nastupa grupa Balkanika ispred zgrade opštine – rekao je predsednik opštine Mladenovac Vladimir Glišić za TV PINK.

Foto: TV Pink Printscreen

On je dodao da je grad Maldenovac 2016. godine organizovao naučni skup uz blagoslov episkopa Jovana na kom je dokazano postojanje i život despota Stefana Lazarevića na Kosmaju.

Osim o planu i programu manifestacije Glišić se osnvrnu i na tekuće radove u samom gradu.

- Trenutno imamo u izvođenju dve velike investicije Vlade Republike Srbije preko Kancerlaije za obnovu Vlade Republike Srbije - celokupnu rekonstrukciju gerontološkog centra, čija je vrednost 130 miliona dinara. Takođe i rekonstrukciju tri objekta našeg doma zdravlja koje finansiraju grad Beograd i Vlada Republike Srbije, i već u naredna dva meseca radovi će biti gotovi – rekao je Glišić.

Foto: TV Pink Printscreen

Poreklom iz Mladenovca, Sanja Ilić je objasnio kako je za njega ovaj koncert specijalno važan i da mu emotivno pristupa jer prvi put nastupaju na otvorenom u njegovom rodnom gradu.

- Moj deda je iz tog kraja, moj otac je rođen baš u Mladenovcu, dok sam ja stlano sa porodicom na imanju u Mladenovcu - kazao je Ilić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodao je da je ubeđen sam da će ovaj kraj ponovo biti zvan Sveta Gora kosmajska kako se već stoitinama godimana unazad zvala, je rtu postoji energija koje nema nigde u Srbiji.

Osim toga Ilić je dodao da će u Svrljigu biti podignuta statua njegovoj pokojnoj supruzi, Zlati Petković.

- Posle nekoliko godina ideja opštine Svrljig je bila da se u gradskom parku Zlati podigne statua - rekao je Ilić i napomenuo da će  ove subote u Svrljigu svečano biti otkrivena statua koju je radio naš čuveni skulptor Vuk Đuričko.

#Mladenovac

#Sanja Ilić i Balkanika

'