Podrška Ministarstva za imenovanje Ivane Vujić na čelo Narodnog pozorišta

V. V. S.

31. 07. 2019. u 12:21

Predlog Ministarstva kulture i informisanja bi trebalo da zvanično "overi" i osnivač kuće, Vlada Srbije. Od države više od 10 miliona za modernu tehniku

Подршка Министарства за именовање Иване Вујић на чело Народног позоришта

Ivana Vujić Foto I. Marinković

REDITELjKA Ivana Vujić dobila je podršku Ministarstva kulture i informisanja za mesto upravnika Narodnog pozorišta (na kome je od novembra u v. d. statusu), a njihov predlog još bi trebalo da zvanično "overi" i osnivač kuće, Vlada Srbije, na nekoj od narednih sednica.

To bi, u najkraćem, bio epilog konkursa otvorenog 24. maja, na koji su se prijavila dva kandidata - drugi je bio reditelj Nebojša Bradić, koji se u jednom periodu (od 1997. do 1999) već nalazio na čelu nacionalnog teatra. Ipak, Ivana Vujić zasada ne želi da komentariše podršku Ministarstva.

- Smatram da je proces u toku. Sve ide svojim zakonskim putem, poslednju reč daće Vlada Srbije - kratko kaže.

A povodom odluke da se iz fonda, nastalog od prikupljenih novčanih kazni kojima se zamenjuje krivično gonjenje za lakša dela, izdvoje sredstva za bolnice, škole i kulturne institucije (pa je tako Narodnom pozorištu pripalo 10 miliona i 740.000 dinara), Vujićeva izjavljuje:

- Mudro je da država održava i razvija svoje temelje, a to su upravo kulturne, obrazovne i zdravstvene ustanove. Što se nas tiče, novac će ići na tehničko osavremenjivanje teatra: video-bimove, nove reflektore, ojačanje svetlosnog parka, mikrofone... Inače, sredstva će se naći na posebnom računu, pa je samim tim nemoguće iskoristiti ga u bilo koje svrhe osim predviđenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

sasa

31.07.2019. 18:47

sta je bilo sa prthodnim partijskim "strucnjakom" i po cemu je ovaj partijski kadar bolji od prethodnog?