Petak, 13.02.2004.

20:08

OEBS: Reforma bezbednosti uspešna, ali ima još mnogo da se uradi

Izvor: Beta

Default images
Šef Misije OEBS-a u SCG Mauricio Masari izjavio je u petak uveče da je ta evropska organizacija zadovoljna dosadašnjim tokom reformi u oblasti policije, ukazujući da je to stalan proces i da ima mnogo stvari koje treba da budu uradjene. Masari je, na svečanosti dodele diploma polaznicima seminara "Reforma bezbednosnog sektora i policije", kazao da je potrebno stvoriti efikasnu i modernu policiju koja ima poverenje gradjana i koja radi po standardima priznatim u Evropskoj uniji.

Prema njegovim rečima, da bi reforma bila potpuno uspešna, neophodno je razdvojiti političku i operativnu komponentu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, decentralizovati policiju i usvojiti zakone o policiji i ombudsmanu. Masari smatra da je potrebno i oformiti instituciju generalnog inspektora kako bi se obezbedila unutrašnja kontrola, poboljšati odnose sa medijima i reformu sprovoditi konstantno, bez čestog menjanja strategije.
Ambasador Velike Britanije Dejvid Govan kazao je da bi reforma policije pomogla SCG da se približi EU i dodao da je to od obostranog interesa, jer se organizovani kriminal i terorizam prenosi sa Balkana na zemlje unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

14 h

Podeli: