Mladen Milinković
Mladen Milinković

Mladen Milinković vodi Sirijansku ka spasu

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.19. | 09:57

Domaći žele zlata vredne bodove u borbi za opstanak

Tekuća godina je sve sem uspešna za dva kluba koja će večeras odmeriti snage u drugom rangu takmičenja u Švedskoj. Sirijanska, ipak, još uvek gaji nadu da će po okončanju sezone i dalje igrati u Superetanu, dok se Esters nalazi u veoma nezavidnoj situaciji, zakucan za dno tabele sa svega 11 bodova iz 16 utakmica. Za bivšeg člana Alsvenskana, reklo bi se, katastrofalno.

No, tek smo na pola sezone i serija dobrih rezultata za bilo koji od ova dva kluba mogao bi da ih pogura čak i ka sredini tabele. Može se reći da je opstanak ugrožen svakome od osmog, pa do poslednjeg, 16. mesta. Verovatno svi ostali klubovi večeras priželjkuju pobedu Estersa, kojom bi Sirijanska ostala u „crvenoj zoni“.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo, tim iz Sederteljea koji sa klupe predvodi Mladen Milinković, bivši trener Loznice, BSK-a iz Borče i Radnika iz Surdulice, želeće da pred domaćom publikom veže drugu pobedu u nizu, nakon što je u prethodnom kolu iznenađujuće na gostovanju savladan GAIS. Zanimljivo izgleda i pogled na njihovu formu u poslednjih osam kola. Prosto rečeno, ide „cik-cak“ putanjom, pošto nakon pobede uvek dolazi poraz, videćemo da li je red da se to prekine danas.

Esters, sa druge strane, nije slavio još od 5. maja tekuće godine kada je na gostovanju pobedio Halmštad. Od tada, došli su do pet poena zahvaljujući nerešenim rezultatima, ali su isto tako i pet puta izgubili. Tačnije, slavlje protiv Halmštada je i jedino za sada za ovaj klub u tekućoj sezoni.

A međusobni skor između ova dva rivala ukazuje na to da su domaći timovi slavili na pet poslednjih mečeva. Tri puta je to činio Esters, a dva puta je to polazilo za rukom Sirijanskoj. Ukupno gledano, Esters je nešto uspešniji u direktnim okršajima sa četiri pobede u odnosu na tri koliko ima večerašnji domaćin. Na njihovom prvom duelu ikada, viđen je remi.

ŠVEDSKA 2 - ODLOŽENI MEČ 12. KOLA

Sreda
19.00: (2,55) Sirijanska (3,15) Esters (2,70)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara