ATP Vašington: Kecmanović u ratu tinejdžera

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.19. | 13:21

Naš najtalentovaniji teniser večeras od 19 časova počinje takmičenje u prestonici SAD susretom protiv vršnjaka Alekseja Popirina

Nova sedmica, nova serija turnira na putu ka US Openu koji se održava krajem avgusta. A to znači da se oni uglavnom održavaju u Severnoj Americi, na otvorenom na tvrdim terenima.

RASPORED MEČEVA (+6 Č)

Izabrane vesti

Jedan od najznačajnijih na US Openi seriji, a svakako najznačajniji ove sedmice je turnir u Vašingtonu koji je ugostio i žene i muškarce. Šta dame večeras u prestonici očekuje, već smo obradili, a sada su na redu momci.

A među njima jedan naš - Miomir Kecmanović dečko od kojeg sa pravom očekujemo da jednog dana preuzme palicu prvog reketa Srbije, a nadamo se i sveta od za sada neprikosnovenog Novaka Đokovića. Beogradski tinejdžer, koji polako, ali gotovo konstantno napreduje što u samoj igri, što u plasmanu na ATP listi, te je sada 61. reket sveta večeras od 19 časova po srednjoevropskom vremenu staje drugi put u karijeri naspram Alekseja Popirina. Snažni i visoki Australijanac, takođe 19-godišnjak, 87. je na svetu, a prošle nedelje je stigao do četvrtfinala u Atlanti, isto kao i Kecmanović. Naš as je slavio u njihovom jedinom odmeravanju, prošle godine na šljaci Liona u tri seta. Sličan scenario, ali i ishod očekujemo i ovaj put.

Težak radni dan je danas u Vašingtonu pošto se igra pregršt mečeva u obe konkurencije. Sigurizzu smo našli, a to je pobeda Nika Kirjosa nad praktično anonimnim kvalifikantom, Amerikancem Taj-Son Kvjatkovskim, trenutno 206. na svetu.

Ista je priča i za susret između Danila Medvedeva i Amerikanca Bjorna Frantanđela. gde je ruski as apsolutni favorit.

Priliku za iznenađenje, a samim tim za "dobar ulov" u kvotama, vidimo u meču između Džordana Tompsona i Džeka Soka, Prvopomenuti, Australijanac, 46. reket sveta je favorit, a i dva puta je slavio protiv Amerikanca. Sok je, pak sa druge strane izuzetan server, bio je u Top 10 na svetkoj lestvici. ali se tek vratio na teren nakon duže pauze zbog povrede. Ukoliko mu krene, mogao bi konačno da pobedi oponenta koji je oba puta slavio veoma, veoma tesno. Za kladioce sa tanjim žicima preporučujemo da probaju da će buti taj-brejka (kvota 2,00) i/ili trećeg seta (2,19).

 ***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara