Nedelja, 08.02.2004.

14:45

Ramsfeld se sastao sa Mesićem i Sanaderom

Izvor: Beta

Default images

Američki ministar odbrane Donald Ramsfeld doputovao je u nedelju u Zagreb gde sa najvišim hrvatskim zvaničnicima razgovara o jačanju vojne saradnje SAD i Hrvatske i hrvatskoj kandidaturi za ulazak u NATO. Ramsfelda se po dolasku sastao sa predsednikom Stjepanom Mesićem i izrazio nadu da će hrvatska vlada razmotriti način i mogućnosti učešća Hrvatske u Iraku, saopšteno je iz Mesićevog kabineta. Mesić je odgovorio da će Hrvatska razmotriti način i mogućnosti angažovanja Hrvatske u Iraku, pod vođstvom Ujedinjenih nacija.

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je u nedelju posle susreta sa američkim sekretarom za obranu Donaldom Ramsfeldom da zvanični Zagreb još razmatra mogućnost slanja svojih vojnika u Irak i da je to pitanje otvoreno. "U razmatranju tog pitanja ćemo se koncentrisati na humanitarni, posebno medicinski aspekt", rekao je Sanader i dodao da se sa Ramsfeldom, koji je jutros stigao u jednodnevnu posetu Hrvatskoj, složio da je njegova poseta pre svega potvrda prijateljstva dve države, ali i otvaranja prostora za dalju saradnju.

Ramsfeld je rekao da njegova zemlja daje bezrezervnu podršku Hrvatskoj u nastojanju da se priključi NATO-u, izrazivši pritom zadovoljstvo dosadašnjim procesima u tom smeru koji su, kako je ocenio, daleko odmakli.  

Donald Ramsfeld je prvi član američke vlade koji je posetio Zagreb od 1999, kada je u Hrvatskoj boravila tadašnji državni sekretar SAD Madlen Olbrajt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Povlače se, kraj?

Trupe američke vojske počele su da se povlače iz Nigera, kako se navodi u zajedničkom saopštenju vojnih resora SAD i Nigera.

11:14

9.6.2024.

1 d

Podeli: