NATO: Poštujemo pravo Srbije da bira svoje političke i bezbednosne aranžmane

NATO u potpunosti poštuje suvereno pravo svih država, uključujući Srbiju, da biraju svoje političke i bezbednosne aranžmane, saopštili su iz Severnoatlantske alijanse povodom ruske donacije vojne opreme Srbiji, a imajući u vidu zapadne sankcije Moskvi zbog aneksije Krima, prenosi Radio slobodna Evropa.
NATO je saopštio da bi, povodom odluke Rumunije da blokira transport pomenutog vojnog kontingenta preko njene teritorije, o tom konkretnom događaju pitanje trebalo uputiti vlastima u Bukureštu.
 
NATO je u odgovoru RSE istakao partnerski odnos koji Srbija ima sa tim vojnim savezom.
 
"Primera radi, Srbija je bila domaćin najveće civilne vežbe u slučaju vanrednih situacija, čime je pomogla NATO saveznicima, ali i samoj sebi i drugim partnerima da bude bolje pripremljena u suočavanju sa prirodnim katastrofama, kao što su poplave i šumski požari", ukazuje NATO.
 
Kada je reč o drugim vidovima saradnje, NATO poseban značaj pridaje i obuci pripadnika Vojske Srbije, čime im se pomaže da daju svoj doprinos u međunarodnim mirovnim misijama.
 
"Investirali smo milione evra kako bismo pomogli Srbiji da uništi više od 200 tona municije. Srbija je takođe zajedno sa NATO-m radila na obuci iračkog vojno-medicinskog osoblja, čime je doprinela stabilnosti na Bliskom istoku", piše u saopštenju.
 
U Srbiji je u ponedeljak prikazano 10 oklopnih vozila koje je Rusija donirala u okviru vojno-tehničke saradnje.
  • Stefan

    30.07.2019 09:32
    Neka je važilo pravilo "zavadi pa vladaj", a danas "okupiraj ih, pa ih poštuj."
  • PetarPP

    30.07.2019 08:36
    Osiromašena, uništena, bez vojske i naouržanja, kvislinzi mafijaši na vlasti, stranci polako preuzimaju nekretnine...
    Narod je kuvana žaba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija