RONALDINJA NEMA PAS ZA ŠTA DA UJEDE: Država juri legendarnog fudbalera za ogromne pare, a njemu ostalo SAMO 6 evra! Evo o kojoj cifri se radi
Foto: AP

da ne poveruješ

RONALDINJA NEMA PAS ZA ŠTA DA UJEDE: Država juri legendarnog fudbalera za ogromne pare, a njemu ostalo SAMO 6 evra! Evo o kojoj cifri se radi

Fudbal -

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldinjo, suočen je sa velikim problemima, pošto je Sud u Porto Alegreu blokirao mu je 57 objekata zbog duga koji se nagomilao zbog nepoštovanja pravila životne sredine.

Brazilac je dužan ukupno 2,3 milionna eva, pošto nije srušio most kojim je povezao imanje sa jezerom Guaiba.

Neverovatan dug brazilski fudbalski čarobnjak ima zbog nelegalne izgradnje mosta i uništavanja okoline. Vlasti u Brazilu terete njega i brata Roberta de Asisa da su izgradnjom na zaštićenoj zemlji grada Porto Alegrea koju su započeli 2009. godine, uništili prirodu.

Pomenuti most je sa čak 70 metara ušao u jezero, a na kraju je izgrađena ribarska platforma. Sud je 2012. godine naredio uništenje mosta i platforme u roku od 30 dana te je izrekao kaznu za svaki dan nepoštivanja odluke ili dodatnih ilegalnih radnji.

Ronaldinjo kaznu nije plaćao pa se ona nagomilala, a oduzeta su mu i dva pasoša koje poseduje - španski i brazilski te mu je zabranjeno napuštanje zemlje.

Ronaldinjovi advokati su se trudili da žalbama i prigovorima dodvore sudu, ali su dobijali samo negativne odgovore. Najveći problem Ronaldinju su napravile oduzete putne isprave, koje će mu vratiti kada podmiri dug.

Bez pasoša Ronaldinjo ne može izvršavati veliki deo sponzorskih obveza, a dugo se već šuška i o velikoj finansijskoj krizi koja ga je pogodila. Pre nekoliko meseci brazilski mediji su pisali da na računu ima samo šest evra.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja