Najnovije vesti
Vesti Svet
MODERNI FRANKENŠTAJN? FBI upao u laboratoriju i zatekao horor: Različiti delovi tela prišiveni jedan za drugi i MORE KRVI (VIDEO)

MODERNI FRANKENŠTAJN? FBI upao u laboratoriju i zatekao horor: Različiti delovi tela prišiveni jedan za drugi i MORE KRVI (VIDEO)

Agenti FBI-ja su pronašli kante pune glava, ruku i nogu, kao i frižidere pune muških genitalija i delove tela različitih ljudi zašivenih jedne za druge, dok su radili na slučaju u vezi sa ilegalnom prodajom delova tela.

Laboratorija Arizona Frankenštajn Google street view Foto: screenshot
Laboratorija Arizona Frankenštajn Google street view

Kako prenosi "Independent", agenti su sve to našli u naučnoj laboratoriji Centar za biološke resurse u Finiksu, a tu ustanovu za donaciju delova tela i tkiva tužilo je osam porodica.

FBI je pratio trag koji vodi do centra kojim je upravljao Stiven Gor, za koga su pojedini svedoci rekli da profitira od rasparčavanja i prodaje ostataka ljudskih tela.

Racija je izvršena u laboratoriji 2014. godine, ali su tek sada otkriveni detalji tužbe.

Agenti su rekli da su tela raskomadana testerama, navodi se u izveštaju američkih medija.

U tužbi koju je osam porodica pokojnika čija su tela raskomadana bez dozvole, navodi se da su u toku racije otkirveni "bazeni ljudske krvi i telesnih tečnosti na podu zamrzivača".

Jedan agent je rekao da je našao "hladnjak pun muških genitalija", "kantu punu glava, ruku i nogu".

Opisali su brojne scene kao iz horor filmova, između ostalog i odrubljenu glavu žene koja je bila ušivena na veliki muški torzo "poput Frankenštajnovog čudovišta" i obešena na zid. U tužbi se navodi da je verovatno u pitanju "morbidna šala".

Stiven Gor se u oktobru 2018. izjasnio krivim za nezakonitu kontrolu nad Centrom za biološke resurse i trgovinom delovima tela.

Navodno su glave prodavanE za 500 dolara, a čitava tela za 5.000.

Porodice koje tuže Centar tvrde da su donirale tela pokojnika, svojih rođaka, u naučne svrhe i da nisu pristale na to da ona budu tretirana bez imalo poštovanja.