Dostupni linkovi

Sirija: U napadima koalicije poginuli militanti IDIL-a


Sirija, ilustrativna fotografija
Sirija, ilustrativna fotografija

U zračnim udarima međunarodne koalicije predvođene Sjedinjenim Državama u istočnoj Siriji ubijeno je petero militanata, izjavio je glasnogovornik koalicije, u prvom takvom napadu od raspada "kalifata" "Islamske države" ("Islamska država Iraka i Levanta", IDIL).

"Koalicijske snage provele su udare na ćelije Daesha (IDIL) blizu Busaira", grada u pokrajini Deir Ezor, izjavio je glasnogovornik koalicije, James Rawlinson.

"Ova operacija eliminirala je petero terorista koji su odigrali ključnu ulogu u omogućavanju napada diljem regije protiv snaga sigurnosti i nevinih civila", rekao je Rawlinson za AFP.

Petorica militanata bili su Sirijci, navodi se u izvješću Sirijskog opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

To je bio prvi zračni napad koalicijskih ratnih zrakoplova, budući da je "Islamska država" prije četiri mjeseca izbačena iz svog posljednjeg uporišta u Siriji, navodi Sirijski opservatorij.

Snage pod vodstvom SAD-a te kurdske snage priopćile su da su 23. ožujka protjerale ekstremiste iz posljednjeg dijela teritorija u istočnoj Siriji, gradu Baguzu.

To je uslijedilo nakon višemjesečne kampanje potpore koalicijskim zračnim napadima.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG