Nemci planiraju da slabije zapošljavaju novo osoblje

Malo nemačkih kompanija planira zapošljavanje novog osoblja, imajući u vidu da je "Barometar zapošljavanja" Ifo instituta iz Minhena pao na 99,6 bodova u julu, u odnosu na junskih 100 poena.
Nemci planiraju da slabije zapošljavaju novo osoblje
Foto: Pixabay
"Hlađenje" ekonomije sve više utiče na tržište rada, navodi se u saoštenju Ifo instituta dostavljenom Tanjugu, uz konstataciju da je vreme procvata otvaranja novih radnih mesta za sada gotovo.
 
Tržište rada u nemačkom proizvodnom sektoru je i dalje slabo. Ponovo je veći broj industrijskih kompanija najavio da uglavnom nameravaju da smanje radnu snagu.
 
U trgovini su otpuštanja i nova zapošljavanja manje ili više u ravnoteži.
 
Sektori građevinarstva i usluga planiraju da zaposle više radnika, mada će pružaoci usluga to činiti u manjoj meri nego što je to bio slučaj donedavno, navodi se u saopštenju Ifo instituta.
  • AjTi

    30.07.2019 11:53
    Kako koja grana
    Nemci bukvalno vape za lekarima, medicinskim osobljem i naslonjenim zanimanjima na tu granu privrede. Poslom sam vezan za njih i neverovatno je koliki je nediatatak radne snage i koliko lekari dodatnih dezurstava moraju da rade. Prijatelji asistenti na kranu godine zavrse sa po 400 prekovremnih sati (2.5 meseci prekovremenih), jer nema ko da radi. Tako da u tom sektoru nema zime.
    Isto vazi za inzenjere i IT, plate su skocile, potraznja za radnicima je ogromna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet