Da li će Bregzit oterati Astru?

Francuska automobilska grupacija PSA, vlasnik britanskog Vokshola, upozorila je da bi mogla da izmesti proizvodnju modela astra iz Britanije posle Bregzita.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.07.2019.

12:37

Da li će Bregzit oterati Astru?
Foto: Epa, Facundo Arrizabalaga

Izvršni direktor PSA Karlos Tavares kaže da bi celokupna proizvodnja astre iz fabrike u gradu Elsmer Port, na severozapadu Engleske, mogla biti izmeštena ako Bregzit prouzrokuje neprofitabilnost tog poslovanja, prenosi BBC.

Tavares je u izjavi za "Fajnenšel tajms" rekao da kompanija ima alternativu i druga postrojenja gde može proizvoditi taj model. Takav potez bi, verovatno doveo do zatvaranja tog postrojenja, zbog čega bi bilo ugroženo 1.000 radnih mesta. U tom slučaju bi ostala samo jedna Voksholova fabrika u Britaniji, tačnije ona u Lutonu gde proizvodi kombije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: