Kraj za Borac, FSS vratio Novi Pazar u Prvu ligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.19. | 16:33

Čačani dobili novi klub...

Lomovi, šarade i brdo problema - gotovo savim uobičajena slika uoči starta, pa da ne preteramo, svake druge sezone u domaćem fudbalu. Pre desetak dana Bežanija je odlučila da istupi iz Prve lige Srbije, a evo sve do pet dana pred start novog prvenstva nije se znalo kako će izgledati sastav drugog ranga takmičenja. Pomenutu Bežaniju zamenila je lazarevačka Kolubara, dok je danas i definitivno rešena dilema oko čačanskog Borca. 

Posle skoro šest decenija kontinuiranog igranja u saveznom rangu takmičenja Borac je istupio iz lige i time praktično izgubio svoj orginalni identitet, pošto je novi klub - Borac 1924 (zauzeo mesto FK Provo) već formiran i zauzeće mesto u Srpskoj ligi - Zapad. Taj klub, kako je ranije ovog meseca pisao Sportski žurnal, trebalo bi da pored imena preuzme i igrače pravog Borca. 

Izabrane vesti

Umesto Čačana mesto u PLS-u zauzeće Novi Pazar, što je nakon današnje sednice Izvršnog odbora potvrdio i FSS.
"Zbog loše finansijske situacije i nemogućnosti da ispoštuje zahteve iz Pravilnika o takmičenju u pogledu broja profesionalnih igrača, Borac iz Čačka je istupio iz Prve lige Srbije. Odlukom IO novi član prvoligaškog takmičenja biće Novi Pazar".  

Nedugo zatim oglasili su se i iz tabora novog-starog prvoligaša:
"Ne sumnjamo da je Izvršni odbor FSS doneo pravu odluku i potrudićemo se da opravdamo poverenje. Oformićemo dobar tim, imamo odličnu infastrukturu, a cilj je dalja stabilizacija kluba", rekao je generalni sekretar Pazaraca Fikret Međedović.

Novi Pazar će u subotu u prvom kolu Prve lige Srbije gostovati Sinđeliću u Beogradu. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara