EPILOG NESREĆE U PLJEVLJIMA: Povređena 41 osoba, u autobusu bilo 20-ak srpskih državljana; Putnica zadobila povrede glave, transportovana u Beograd (FOTO)

M. D.

29. 07. 2019. u 10:55

U sudaru autobusa i automobila sinoć na putu Pljevlja-Đurdevica Tara, u blizini Termoekektrane Pljevlja, povređena je 41 osoba, dve teže, a među putnicima autobusa je bilo 20-ak državljana Srbije

ЕПИЛОГ НЕСРЕЋЕ У ПЉЕВЉИМА: Повређена 41 особа, у аутобусу било 20-ак српских држављана; Путница задобила повреде главе, транспортована у Београд (ФОТО)

Foto M. Drobnjak

PLjEVLjA - U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u nedelju veče oko 23 sati na putu Pljevlja-Đurđevića Tara, kod Termoekektrane Pljevlja, povređena je 41 osoba.

To je kazao ministar zdravlja CG, Kenan Hrapović koji je u ponedeljak zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem i predsednikom Opštine Pljevlja, Igorom Golubovićem obišao povređene u pljevaljskoj bolnici.

U saobraćajnoj nesreći teže je povređena putnnica koja se nalazila u autobusu Tanja Čvorović (42) i vozač putničkog automobila Dalibor Gazdić (33).

Do nezgode je došlo kada su je autobus nikšićkog prevoznika "Glušica",koji saobraća na realciji Nikšić-Vrbas, a koji se kretao prema Pljevljima, sleteo sa puta, nakon što se predhodno sudario sa putničkim vozilom kojim je upravljao Pljevljak Dalibor Gazdić, koje je dolazilo iz pravca Pljevalja.

Direktor Opšte bolnice Pljevlja, Eduar Lalović je kazao da je Gazdić sa prelomom butne kosti i karlice i traumatsko hemoragijskim šokom transportovan u Klinički centar u Podgorici, a putnica Tanja Čovorović (42) sa prelomima baze lobanje i vilične kosti transportovana u Užice, a potom u Beograd s obzirom na to da je državljanka Srbije.

Lalović je u ponedeljak kazao da je putnica Tanja Čovorović, prema informacijama koje je dobio od kolega iz Srbije zbrinuta u Urgentnom bloku Kliničkog centra Srbije u Beograd, da je stabilno, svesna i orjentisana.

- U nedelju veče u našu bolnicu dovežen je 41 povređeni putnik. Nakon ukazane pomoći u bolnici smo do danas zadržali 26 pacijenata. Od njih 26, nakon urađenih snimanja i ostalih medicinskih procedura u bolnici je zadržano pet pacijenata dok su ostali otpušteni na kućno lečenje - kazao je Lalović dodajući da je u nedelju veče četvoro pacijenata, državljana Srbije upućeno u Prijepolje.

- Njih troje je zadržano u prijepoljskoj bolnici dok je, već pomenuta, putnica Tanja Čovorović, iz Prijepolja transportovana u Užice a potom u Beograd-objasnio je Lalović.

On je kazao da su odmah nakon nezgode mobilisali većinu osoblja, dok su mnogi došli samoinicijativno saznavši za nezgodu.

- Svi povređeni, zahvaljujući timovima koje smo formirali, zahvaljujući pomoći policije, službe spašavanja i pomoći građana, sanitetskim vozilima za veoma kratko vreme dopremljeni su u pljevaljsku bolnicu gde je obavljena dijagnostika i zbrinjavanje povređenih putnika-kazao je Lalović.

Povređeni putnik iz autobusa Milan Kozina iz Vrbasa, koji je prošao sa lakšim povredama kolena i ogrebotinama kazao je da su u nedelju veče krenuli u 20 časova iz Nikšića za Vrbas.

- Malo pre nezgode naslonio sam glavu na sedište i samo što nisam zaspao začuo sam prvo udarac a kada sam pogledao glavu samo sam video da silazimo sa puta- kazao je Kozina koji je ostao kod majke koja je zadržana na lečenju u pljevaljskoj bolnici.

Ministar unutrašnjih poslova zahvalio je medicinskom osoblju, pripadnicima, policije, pripadnicima Službe spašavanja kao i građanima koji su brzo reagovali i pomogli da se povređeni zbrinu.

- O uzrocima nesreće ne mogu ništa govoriti. Istraga će pokazati kako je došlo do nesreće. Samo da napomenem vrlo brzo na lice mesta su izašli pripadnici policije koji su obezbedili mesto nesreće. Odmah je došao i nadležni tužilac koji je sa veštakom izvršio uviđaj - kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić zahvalivši se na pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije koji su odmah saobraćaj preusmerili iz Prijepolja prema Bijelom Polju i omogućili brži transport povređenih u Srbiju.

Predsednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović kazao je da je pljevaljska lokalna uprava obezbedila smeštaj za povređene i njihove porodice u Hotelu “Pljevlja” i Crvenom krstu.

U autobusu je koji se saobraćao na liniji Nikšić- Vrbas bilo dvadesetak srbijanskih državljana. Vozač autobusa prošao je sa lakšim povredama.

Na licu mesta moglo se videti da je prilikom sudara najverovatnije oštećen upravljački sistem autobusa koji je nakon sudara, prema tragovima kočenja, prešao preko suprotne trake, probio zaštitnu ogradu, sletevši sa puta.

Nakon prevrtanja, niz strminu od dvadesetak metra pao je na put kojim se doprema ugalj za potrebe Termoelektrane Pljevlja.










Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Crna Gora

29.07.2019. 16:20

Ovo je neverovatno tuzno. Ali ljudi bozji , zasto uopste idete u Crnu Goru i Hrvatsku? Zar ne mislite da se ovakvo nesto moze desiti? Putevi su uzasni, more je uzasno, kanalizacija se uleva u more, betonske plaze, kamenje u moru. Kriminal, nije bezbedno itd. Zasto idete tamo? Zar jos niste se osvestili da nikako ne treba da idete u Crnu Goru ili Hrvatsku?

pera

30.07.2019. 00:34

@Crna Gora - Sta lupetas bre. Put preko Zabljaka kuda su oni isli je nov I vrlo pristojan bez rupa. Ravniji je od nase Ibarske. Prosao sam pre dva dana u oba smer. Problem je neprilagodjena voznja. Gde ce ko da letuje nema veze sa ovom vescu ovde.

Ssss

29.07.2019. 17:36

Ne shvatam ko jos normalan ide u cg na letovanje.?Pored svih drugih lepih i kulturnih destinacija.

nadnacionalni ateista

30.07.2019. 15:20

@Ssss - @Ssss. A pametno časti mi. Ne sumnjam da vam je sto puta bolje u Grčkoj s obzirom da vam je Makedonija usput, a tamo se proizvodi i prodaje najjeftiniji paradajz.

NIGOS

29.07.2019. 18:06

Kao prvo autobus je isao u Niksic, a Niksic nije na moru. Nesrece se desavaju na svim putevima, svedoci smo desavanja i u Srbiji tako da razlpg nesrece nije gde ko letuje. Interesantno je ovo. Ministar zdravlja Kenan, ministar pplicije Mevludin, direktor bolnice Elvin... Da ne znam da je Srba u CG 90% pomislio bih da je nesreca bila u Istanbulu.

Jagodinac

29.07.2019. 18:48

Citam komentare nebitno gde ko ide vec kako pojedini vozaci autobusa voze a voze ko manijaci preticu gde stignu ulecu u makazice pogotovo crnogorci i pazarci cudo nema vise poginulih

Nikola

30.07.2019. 11:57

@Jagodinac - U ovom slucaju vozac autotusa nijr kriv ni najmanje. Covjek koji je vozio automobil vracao se sa svadbe i bio je i pijanom stanju. Nakon dto je izasao iz krivine odjednom je namotao u pravcu autobusa i udario ga u tocak, nabio ga i blokirao, a samim tim i volam i autobus je otisao direktno niz strminu.

Dragan

29.07.2019. 20:31

Kakve veze ima gde ko letnje. Koliko se nesreća sa tragičnim posledicama desilo u Srbiji u poslednjih sedam dana.