Humanitarni tiket u podne: Novica Bjelica tipuje za Školu za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović" iz Beograda

Vreme čitanja: 6min | pon. 29.07.19. | 12:00

Poznati odbojkaš juri pet kečeva!

Minulu radnu sedmicu za naš plemeniti listić zaključila je mlada odbojkašica, reprezentativka, Katarina Lazović. Spletom okolnosti novu radnu nedelju za MOZZARTOV "Humanitarni tiket u podne" otvara odbojkaš, nekadašnji reprezentativac, Novica Bjelica.

Srednji bloker, sa srpskom reprezentacijom, nastupio je na Olimpijskim igrama 2008. godine. Medalje je osvajao na kontinentalnim prvenstvima, u Svetskoj ligi, Svetskom kupu…Tokom karijere igrao je za podgoričku Budućnost, Top Volej, Pjaćencu, Sisli, Romu, Fenerbahče, Budvansku rivijeru…Naravno, okitio se sa bezbroj medalja jer je osvajao italijansko i crnogorsko prvenstvo, Super Kup na Čizmi i u Turskoj, Ligu šampiona…

Izabrane vesti

Ovom prilikom se zahvaljujemo nežnijoj polovini sportsko – umetničkog para, predivnoj glumici Borki Tomović koja je već podržala MOZZARTOV društveno odgovorni rad, a sad nam je pomogla da Novica odigra Humanitarni tiket u podne. Evo kako je Bjelica sastavio dobrotvorni listić sa namerom da uz MOZZART pomogne školi za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” iz Beograda.

Krećemo iz Poljske i prve utakmice koja počinje u 18.00 sati, POGON – ARKA. Klub iz Šćećina startovao je trijumfom dok je gost doživeo najubedljiviji poraz u prvom kolu. Pozitivan niz Pogona, bez poraza, traje čak 11 mečeva. Arka ima tri poraza iz poslednjih deset duela, jedan je baš od današnjeg rivala i to sa 4:1. Međusobni skor glasi, 9:5:1.

“Logično je da se tradicija nastavi, jedinica”.

Naredne tri utakmice na dobrotvornom tiketu kreću u 19.00 sati. Prvo analiziramo duel između FCSB-a i BOTOŠANIJA. Naravno da domaći imaju bolji međusobni skor, 11:2:0, uz najubedljiviji trijumf od 4:0. Rivali su ligu otpočeli na identičan način, pobedom i remijem. Na poslednjih 18 mečeva klub iz Bukurešta nije doživeo poraz. Botošani iz poslednjih deset mečeva imaju samo dva poraza, a poslednji međusobni okršaj izgubili su sa 3:1.

“Jedinica”.

Danska nam je naredna stanica, OLBORG – SILKEBORG. Domaći imaju bolji skor, 23:18:19 I najubedljiviji trijumf od 5:0. Trenutno je ovo derbi začelja jer je Olborg startovao sa jednim osvojenim bodom, a gost sa dva poraza. Silkeborg je verovali ili ne dobio sve četiri kontrolne utakmice pred start šampionata.

“Ponovo kec”.

Iz Danske prelazimo u Švedsku, HELSINGBORG – EREBRO. Gosti imaju malo bolji međusobni skor, 14:17:15. Nakon 16 kola oba rivala uknjižila su po 17 poena. U poslednjem kolu AIK je sa 2:0 dobio domaće, a Erebro je bio ubedljiv slavio je sa 4:0.

“Bodovi ostaju Helsingborgu, kec”.

Završavamo u Bugarskoj, u pitanju je Razgrad, LUDOGOREC – VITOŠA. Domaći su sva četiri puta dobili rivala. Bistrica ima dva startna poraza, uz gol razliku od 2:5, a Ludogorec je ostvario dve pobede sa šest datih i dva primljena gola. Ludogorec je izgubio dvomeč od Ferencvaroša i nastavio takmičenje u Ligi Evrope gde je prvi meč remizirao. Bistrica je minuli šampionat zaključila sa tri pobede, ali rekli smo prve dve utakmice je izgubila.

“Bodovi ostaju kod domaćeg tima”, konstatovao je Novica Bjelica kome će ove sedmice društvo u MOZZARTOVOJ društveno odgovornoj akciji Humanitarni tiket u podne praviti: sportski direktor OKK Novi Pazar Džemil Imamović, pisac Milan Bogojević, doktor Dušan Živić, glumica Milena Pavlović Čučilović, muzičar i slikar Kralj Čačka – Nenad Marić, nekadašnji glavni i odgovorni urednik Sportskog Žurnala Miodrag Simeunović.

Kompanija Mozzart je samo u Humanitarnom tiketu u podne donirala 13.045.390, 00 dinara. Poslednji dobitnci bili su košarkaš Ivan Paunić sa fenomenalnih 198.800, 00 dinara koji idu ka Košu za sreću. Još jedan zagarantovani iznos od 20.000, 00 dinara ostvario je fudbaler Vukašin Jovanović kao 179. dobitnik u našem plemenitom listiću, a poslednji 180. dobitnik je istoričar  Dejan Ristić sa 166.700, 00 dinara.

U javnosti veliki odjek izaziva kompanijska akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 76 košarkaških igrališta. Jedan od poslednjih renoviranih i svečano otvorenih terena poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Poslednji teren obnovljen je na Banjici, Bulevaru oslobođenja 106, i svečanu vrpcu presekao je poznati košarkaš Saša Pavlović. U kruševačkom “Pejtonu” otvoreno je multifunkcionalno igrališe za košarku, fudbal, rukomet…U petak MOZZART je otvorio još jedno renovirano i ulepšano igralište, ukupno 76. po redu. Novi Bečej je bogatiji za jedan vrhunski teren posvećen sjajnom košarkašu Zoranu Ercegu.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Donirali smo slušne aparate – takođe za naše najmlađe sugrađane.

Postali smo članovi sponzorskog pula FSS. Mozzart će biti uz srpske fudbalere do kraja 2022. godine i pomagaće let Orlova ka kontinentalnom prvenstvu, ali i plasmanu na Mundijal. Naša kompanija je ekskluzivni bet partner FSS – a, ali i KSS – a i svesrdno pomaže košarkašima da se pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini. Mozzart  je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Prilika je da vas podsetimo da je Milan Mačvan postao175. dobitnik u MOZZARTOVOM "Humanitarnom tiketu" sa dobitnih 183.600,00 dinara koji su usmereni udruženju Srbi za Srbe.

Poznati srpski glumac i pisac Žarko Laušević postao je 170. plemeniti dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne. Menadžment MOZZARTA odobrio je Laušu zagarantovanu sumu od  20.000, 00 dinara koju je naš gost usmerio za Fondaciju Ana i Vlade Divac 2112 “Možeš i ti”.

Legendarni košarkaš Dino Rađa postao168. dobrotvorni dobitnik u plemenitom listiću sa sumom od 59.000, 00 dinara koju će naša kompanija usmeriti ka Andriji Lipanoviću i humanitarnoj akciji “Veruj i deluj”. Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić i Dejan Ristić. Dakle, imamo 41 člana kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Novice Bjelice dobitak će biti doniran i za Zavod za slepe i slabovide “Budućnost”, Derventa. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su dostupne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com               


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara