PET NA PET - Milena Pavlović Čučilović: Moja omiljena sportistkinja bila je Monika Seleš

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.07.19. | 09:04

Poznata glumica svoju decu usmerava na plivanje, odbojku, košarku i jogu!

Nakon glumca Milana Čučilovića i nežnija polovina glumačkog para Čučilović gostovaće u MOZZARTOVOM "Humanitarnom tiketu u podne". Pre plemenitog čina Milena Pavlović Čučilović odgovorila je na pitanja za rubriku “Pet na pet”, ali da se prisetimo nekih biografskih podataka.

Milena je Beograđanka i ćerka čuvenog režisera Živojina Žike Pavlovića. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Igra u pozorištu, matično BDP, na filmu i televiziji. Uloga Marine u legendarnom filmu “Mi nismo anđeli” ostaće upamćena za sva vremena i sve generacije. Podsećamo  i na role u ostvarenjima poput “Podzemlje”, “Lepa sela lepo gore”, “Tri palme za dve bitange i ribicu”, “Potera za sre(ć)om”, “Otvorena vrata”, “Ubice mog oca”, “Nemanjići”…

Izabrane vesti

Porodičnu sreću glumačkog para zaokružuju Andrijana, Olga i Vuk. Za razliku od Milana velikog Partizanovca Milena je samo fokusirana na naše reprezentacije. Pogledajte odgovore srpske glumice.

1. Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?
“Volela sam košarku i odbojku, ali se u najranijem detinjstvu nisam bavila sportom. Veoma mlada sam upisala FDU i na akademiji sam spoznala šta zapravo znači baviti se sportom, imati fizičke aktivnosti. Imali smo časove akrobatike, scenskih pokreta i puno toga… Spoznala sam šta za mladog čoveka znači sport i ne samo za mladog. Krenula sam u teretanu, na aerobik, a treutno sam posvećena jogi. Današnji tempo života lomi savremenog čoveka i negde je potreban ventil. Pronašla sam ga u jogi koja je blagotvorna za telo i dušu. Prija u mojim godinama. I decu usmeravamo na sportske aktivnosti, Andrijana je bila posvećena plivanju, odbojci i sad se bavi jogom, Vuk je košarkaš, a Olga odbojkašica”.

2. Ko vam je bio sportski uzor ili jednostavno kog sportistu ste voleli?
“U pitanju je teniserka Monika Seleš. Osvajala je OP Australije, SAD-a, Rolan Garos, ali nije mi omiljena samo zbog sportskih rezultata već zbog izgleda, stila, držanja, celokupne ličnosti… Uvek je davala dobru poruku, pa simpatičan je bio i njen usklik prilikom udaraca koji su mnogi imitirali. Potom se Seleševoj dogodila nesreća kad ju je nožem, za vreme meča, ubo Ginter Parhe. Problem i pad je prihvatila sa puno ponosa, ponovo je bila dostojanstvena… Da, pored Monike volela sam košarkaše Aleksandra i Dražena Petrovića”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Nisu mi simpatične navijačke čarke, da maksimalno ublažim dešavanja na našim sportskim borilištima. Tako da navijam za naše reprezentativce, zar nije divno imati zlatne odbojkašice, vaterpoliste, košarkaše…Volim sport jer prevazilazi krizne situacije, preskače barijere, otvara granice, skida sankcije…”.

4. Očekuje nas Svetsko prvenstvo za košarkaše u Kini. Šta očekujete od Orlova?
“Da, zaboravila sam da kažem da sam sa braćom igrala fudbal, ali da mi je košarka bila draža jer je elegantnija. Nadam se da će biti vremena za praćenje utakmica iz Kine, a očekujem i neku medalju od srpskih košakaša. Mnogi se nadaju zlatu”.

5. Životni i sportski moto?
“Moć sadašnjeg trenutka”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na duel iz Poljske i utakmice koja počinje u 18.00 sati, POGON – ARKA. Klub iz Šćećina startovao je trijumfom dok je gost doživeo najubedljiviji poraz u prvom kolu. Pozitivan niz Pogona, bez poraza, traje čak 11 mečeva. Arka ima tri poraza iz poslednjih deset duela, jedan je baš od današnjeg rivala i to sa 4:1. Međusobni skor glasi, 9:5:1.

“Logično je da se tradicija nastavi, jedinica”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara