Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.07.2019.

00:00

Raško Katić završio karijeru

Srpski centar Raško Katić odlučio je da završi svoju košarkašku karijeru u 39. godini života.

Izvor: SN

Autor: SN

Raško Katić završio karijeru
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Rođeni Kragujevčanin koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju 2014. godine na Svetskom prvenstvu u Španiji odlučio je da se posveti porodici.

Tokom karijere koju je počeo 2002. u Zastavi igrao je još za Crvenu zvezdu, Istanbul, Ergonom, Tibingen, Hemofarm, Partizan, opet Zvezdu, Saragosu, Ostende i Šarlroa, u kojem se i penzionisao.

"Ove godine sam odlučio da definitivno prekinem profesionalnu karijeru. To je bilo uslovljeno raznim faktorima, ponajviše činjenicom da imam trojicu sinova, od kojih dvojica idu u školu i nemam više snage, a ni želje da menjam sredinu i krećemo sve iznova. Mislim da je 39 godina sasvim pristojno vreme da se prestane", rekao je Katić.

Stameni centar je promenio mnogo klubova u karijeri, u Srbiji je igrao između ostalog i za Hemofarm, Partizan i Crvenu zvezdu...

"Nikada, apsolutno nikada, nisam osećao nikakav strah. Kada sam dobio poziv menadžera sa ponudom Partizana, bio sam iznenađen zbog prethodne turbulentne sezone i okršaja između ta dva tima, međutim nikada uplašen. Prijalo mi je što jedan tako ozbiljan tim, evroligaški, sa takvom istorijom želi mene u sastavu. Kasnije, kada sam odlučio da pređem u Crvenu zvezdu, ne mogu da kažem da sam imao većih neprijatnosti, sve je to bilo u granicama uzavrele krvi koju naš narod poseduje. Razumem strast i poštujem je, samo ne treba preći u fanatizam", rekao je Katić.

Katić je otkrio i koji mu je poraz najteže pao u dugoj karijeri.

"Najteže mi je pao poraz od Partizana u ABA ligi u finalu u Laktašima, ne zbog činjenice da sam igrao u protivničkom timu pa zbog neke osvete, jer toga stvarno nije bilo ni u tragovima, već zbog činjenice da smo na poluvremenu vodili i imali jako dobru situaciju. Taj poraz mi je definitivno ostao urezan kao najteži", zaključio je Katić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve