FOTO: Ogromne gužve na graničnim prelazima, na Gradini zatvoren saobraćaj

Zbog teške saobraćajne nesreće u Bugarskoj, saobraćaj preko graničnog prelaza Gradina obustavljen je u oba smera, i ka Srbiji i ka Bugarskoj, javlja RTS.
FOTO: Ogromne gužve na graničnim prelazima, na Gradini zatvoren saobraćaj
Foto: 021
Poslednji neradni dan u julu, kraj vikenda i smena turista učinile su svoje i stvorile potpuni kolaps na putevima i graničnim prelazima u Srbiji, te putnici na pojedinim graničnim terminalima u oba smera čekaju najmanje po dva sata na prolazak, javlja Blic.
 
Nepregledne kolone putničkih vozila i autobusa, putnici koji šetaju duž graničnog prelaza ne bi li "ubili vreme" dominantna su slika pojedinih srpskih graničnih prelaza.
 
Najkritičnija situacija je na Gradini, na izlazu iz zemlje ka Bugarskoj gde je trenutno najveća gužva.
 
Zbog kritične situacije i velikog broja vozila, tunel Progon i Pržojna padina, koji su od graničnog prelaza udaljeni oko 12 kilometara, povremeno su bili zatvarani za saobraćaj.
 
Putnici koji ulaze u Srbiju iz pravca Bugarske imaju više sreće, budući da na srpskom terminalu ovog graničnog prelaza nema veće gužve.
 
 
Gradina: Izlaz iz Srbije
 
Na osnovu snimaka kamera na graničnim prelazima dostupnim na sajtu Auto-moto saveza Srbije (AMSS), može se videti da se na Horgošu u oba smera nalazi kilometarska kolona putničkih vozila i autobusa koji čekaju na prolazak. Na ovom prelazu se na srpskoj strani čeka najmanje sat vremena, a na mađarskoj najmanje još toliko.
 
 
Horgoš: Ulaz u Srbiju
 
 
Horgoš: Izlaz iz Srbije
 
Povratak velikog broja turista iz Grčke i odlazak novih stvorio je gužve i na graničnom prelazu Preševo gde je čekanje na srpskoj strani oko sat vremena.
 
    
 
Preševo: Ulaz u Srbiju
 
 
Preševo: Izlaz iz Srbije
 
Trenutno je najbolja situacija na graničnom prelazu Batrovci u oba smera, gde nema kolone vozila koja čeka na prolazak.
 
 
Batrovci: Izlaz iz Srbije
 
 
Batrovci: Ulaz u Srbiju
 
Povratak u mesto prebivališta turistima tokom ove sezone otežavaju i radovi na putevima kojih ima mnogo zbog čega je saobraćaj na putevima dodatno usporen.
 
Prema podacima JP "Putevi Srbije" na naplatnim rampama trenutno nema većih zadržavanja budući da se čeka oko 10 minuta, međutim, tokom dana se očekuju gužve na naplatnoj rampi Nais, Doljevac i Nova Pazova.
 
Koristiti alternativne granične prelaze
 
Kako bi izbegli gužve koje sa kojima se putnici susreću tokom radnih dana, a posebno i vikendom nadležne službe savetuju odlazak na alternativne granične prelaze.
 
Granični prelazi sa Makedonijom: Glavni - Preševo - Tabanovce; (00-24h); alternativni - Pohor Pčinjski - Pelince (00-24h). Na granici sa Grčkom, idite na Dorijan umesto na Evzoni, naročito ako putujete vikendom, jer se tu prošle subote i nedelje na prelaz čekalo i do šest sati.
 
Granični prelazi sa Bugarskom: Glavni - Gradina - Kalotina kod Dimitrovgrada (00-24h); alternativni - Ribarci - Oltomanci u blizini Bosilegrada (00-24h), Strezimirovci - Strezimirovci u blizini Surdulice (00-24h), Mokranje - Bregovo u blizini Negotina (00-24h).
 
Granični prelazi sa Mađarskom: Glavni - Horgoš - Reske u blizini Kanjiže. Iz Srbije postoje dva granična prelaza Horgoš prema Mađarskoj: Horgoš Srbija AP (00-24h) A1 i Horgoš II (7-19h); alternativni - Kelebija -Tompa kod Subotice (00-24h), Bački Breg - Hercegsanto, pripada opštini Sombor (00-24h), Rastina - Bačsentđerđ u blizini Sombora (7-19h), Bački Vinogradi - Ašotholom kod Subotice (od 1. maja do 1. septembra 7-19h, od 1. septembra do 1. maja 6-18h), Bajmok - Bačalamaš u blizini Subotice (od 1. maja do 1. septembra 7-19h, od 1. septembra do 1. maja 6-18h), Đala - Tisasiget kod Novog Kneževca (radno vreme: od 1. maja do 1. septembra 7-19h, od 1. septembra do 1. maja 6-18h). Napomena: Tri prelaza - Bački Vinogradi, Bajmok i Horgoš 2 zbog velike gužve biće otvoreni od 7 do 22h, ali samo još sutra. Nakon toga ponovo će raditi u ustaljenom terminu koji je naveden iznad.
 
Granični prelazi sa Hrvatskom: Glavni - Batrovci - Bajakovo kod Šida (00-24 h); alternativni - Bezdan - Batina u blizini Sombora (00-24h), Bogojevo - Erdut u blizini Apatin (00-24h), Bačka Palanka - Ilok (00-24h), Neštin - Ilok kod Bačke Palanke (7-19h), Šid - Tovarnik (00-24h), Sot - Principovac 1 kod Šida (00-24h), Ljuba - Principovac 2 kod Šida (00-24h).
 
Granični prelazi sa Crnom Gorom: Glavni - Gostun - Konatar u blizini Prijepolja (00-24h); alternativni - Jabuka - Ranče u blizini Prijepolja (00-24h), Špiljani (poznat i pod nazivom Mehov Krš) - Dračenovac u blizini Turina (00-24h).
  • PetarPP

    29.07.2019 15:34
    @Budala 2
    Misliš 30km pre granice, što bi bilo 15 minuta ili mnogo manje do kolone.
  • Budala 2

    29.07.2019 08:49
    @PetarPP
    Onda se obaveštajni displej postavi 300m pre granične rampe - tamo gde čovek može da se okrene.
  • PetarPP

    29.07.2019 03:27
    @Gojko
    Pa HR je u EU godinama i opet imaju granice prema EU. Nije valjda da nisi putovao a praviš se pametnica? ccc
    ps I ja bih voleo da uđemo u EU ali kad sredimo unutrašnje stvari prvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.