"Mini Maus je izgubila svoj glas..."

Rusi Tejlor, američka glumica koja je više od 30 godina pozajmljivala glas Mini Maus, umrla je u 76. godini, saopštio je studio Dizni. Glumica je preminula u Kaliforniji, a uzrok smrti nije saopšten.

Kultura

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 28.07.2019.

13:12

Default images

Rasi Tejlor, američka glumica koja je više od 30 godina pozajmljivala glas Mini Maus, umrla je u 76. godini, saopštio je studio Dizni. Glumica je preminula u Kaliforniji, a uzrok smrti nije saopšten.

"Mini Maus je izgubila svoj glas zbog smrti Rasi Tejlor. Više od 30 godina, Mini i Rasi su radile zajedno kako bi zabavljale milione ljudi širom sveta.To je bilo partnerstvo koje je Mini učinilo globalnom ikonom, a Rasi voljenom", rekao je predsednik kompanije Dizni Bob Iger.

Rasi Tejlor je za animirani lik Mini Maus u originalnoj verziji crtaća izabrana 1986, među 200 kandidata. Od 1980-tih je bila u vezi sa Vejnom Alvinom, glumcem koji je svojim glasom proslavio Mikija Mausa, animiranog partnera Mini Maus.

Alvin je umro 2009, a Rasi Tejlor je u intervjuu 2014. rekla da par nije mnogo govorio o svojoj vezi ni venčanju jer nije želeo da ih ljude vide kao Mikija i Mini, već Vejna i Rasi.

Među animiranim likovima kojima je pozajmila glas su Jagodica Bobica, Kamičak Kremenko, kao i štreber Martin, i sestre bliznakinje Šeri i Teri iz serije Simpsonovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: