Poznat program ovogodišnje Guče: Vranje ima svog FAVORITA

Lokalne vesti - Nedelja 28.07.2019 - 12:13

Vranje - Organizacioni odbor Sabora trubača u Guči objavio je definitivni spisak finalista za takmičenju na Saboru trubača u Guči.

Orkestar Stefana Mladenovića sa trofejem FOTO: D. Ristić/OK Radio Orkestar Stefana Mladenovića sa trofejem FOTO: D. Ristić/OK Radio
Najbolji trubački orkestri iz pet predtakmičarskih trubačkih centara (Boljevac, Kovačica, Kotraža, Surdulica i Zlatibor), koliko ih je održano ove godine, obezbedili su pravo da se bore za prestižne saborske nagrade.
 
U finalnom takmičenju u Guči, na ovogodišnjem 59. saboru trubača, u subotu, 10. avgusta, na glavnoj pozornici u crkvenoj porti, zasviraće 16 orkestara.
 
To su orkestri Stefana i Nenada Mladenovića (Vranje), Igora Mitrića (Sirogojno), Dragana Ametovića (Niš), orkestar "Timočki veseljaci" (Knjaževac), Bojana Krstića (Vladičin Han), Radiča Slavkovića (Rti), Vladimira Ivanovića (Zagužanje), Ivana Jovanovića (Užice), Elvisa Bajramovića (Bojnik), Saše Pavlovića (Pirot), Bojana Ristića (Vladičin Han), Marka Gligorijevića (Bajina Bašta), Danijela Kostića (Novi Sad), Marka Trnavca (Mršelji), Siniše Stankovića (Zagužanje) i Beogradski trubački orkestar (Beograd).
 
Njihovi kapelnici boriće se za prestižni priznanje „Prva truba“, a titulu brani prošlogodišnji pobednik, mladi Stefan Mladenović iz Vranja.
 
Pored glavne bine, koja će ove godine biti postavljena u crkvenoj porti, na mestu gde je Sabor i počeo, u dragačevskoj varošici biće postavljene još tri manje pozornice, na kojima će se sve vreme smenjivati trubački orkestri. 
 
Prvog dana Sabora, u četvrtak, 8. avgusta, na glavnoj bini nastupaće majstori trube Saša Krstić i Dejan Jevđić, kao i grupa "Crvena jabuka"
 
Za sutradan uveče zakazani su nastupi prošlogodišnjih pobednika, kao i koncert trubačkih asova, oca i sina, Bobana i Marka Markovića, uz čiju svirku će zapevati i Bilja Krstić
 
Potom sledi tradicionalni ponoćni koncert svih finalista
 
U subotu nakon finalnog takmičenja, saboraši će moći da uživaju u muzici Dejana Petrovića i njegovog "Big benda", a poslednjeg dana Sabora, pored koncerta ovogodišnjih pobednika, planiran je i koncert "Tropiko benda".
 
Svi programski sadržaji u Guči će biti besplatni, a ni parking se ove godine neće naplaćivati.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: