KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sušičani penalima pobedili na Bubnju (FOTO)

U šestoj pripremnoj utakmici za novu sezonu, ekipa Sušice zabeležila je je treću pobedu u susretu sa mladom ekipom Šumadije 1903 (2:1), koja je pružila dobar otpor novom srpskoligašu. U sredu Sušičani gostuju u Markovcu, a Šumadija dočekuje Karađorđa iz Topole.

Fudbaleri Sušice oba pogotka na Bubnju postigli su iz jedanaesteraca

Posle minimalne pobede u duelu sa Slogom iz Batočine, mladi fudbaleri Šumadije 1903 danas su za protivnika imali snažniju i iskusniju ekipu Sušice. Ovi mladići iz omladinske i kadetske selekcije zonaša sa Bubnja pokazali su veliku želju za dokazivanjem i bili su ravnopravan protivnik novom srpskoligašu, koji je nastupio sa dva kompletna tima.

Treba reći da je Šumadija 1903 igrala bez nekoliko igrača koji su nosili dres u prethodnoj sezoni, među kojima su Đukić, Cvijović i Lazar Đurović, koji su u međuvremenu peršli u Sušicu. Trener Željko Vasić je zamenu na njihovim pozicijama pronašao među mladim igračima iz omladinskog pogona, a samo bek Petar Rejman je došao sa „Čika Dače“.

Mladi fudbaleri Šumadije 1903 i pored poraza pružili su snažan otpor novom
srpskoligašu

Prvi su pripretili domaći fudbaleri u 15. minutu preko Savića, koji je dobro šutirao, ali je golman Veličković uspeo loptu da izbaci u korner. Uzvratio je na drugoj strani Živadinović volej udarcem sa šesnaest metara, koji nije iznenadio mladog golmana Radosavljevića.

Drugu šansu za goste propustio je Nenad Đurđević, koji je na ubačenu loptu mlako reagovao iz blizine i poslao je pravo u ruke golmana Šumadije 1903.

U 30. minutu Sušičani su, ipak, došli u vođstvo. Živadinovića je u prodoru oborio golman Radosavljević u svom kaznenom prostoru i sudija Stoimirović je pokazao na belu tačku. Siguran sa jedanaest metara bio je novajlija u redovima Sušice iskusni Nenad Đurđević.

Izabranici trenera Miroslava Stakića su i nakon početnog vođstva nastavili sa pritiskom ka golu domaćina i malo je nedostajalo da ubrzo dupliraju prednost. „Zicer“ je propustio Lazar Đurović, doskorašnji igrač Šumadije 1903, koji je nakon ubačene lopte Cvijovića sa ivice petarca šutirao pored gola.

Igrači Šumadije 1903 nisu se predavali i neposredno pred odlazak na odmor uspeli su da izjednače. Mladi Rejman, za koga trener Šumadije 1903 Željko Vasić tvrdi da će postati „zvezda sa Bubnja“, postigao je „evro-gol“. Bio je to udarac iz prekida sa oko dvadeset metara malo iskosa sa desne strane, preko „živog zida“ u desni gornji ugao, koji golman Veličković nije mogao da odbrani.

Petar Rejman postigao je najlepši pogodak na utakmici i doneo izjednačenje Šumadiji

U drugom poluvremenu Sušica je nastupila sa drugim sastavom, u kome je bilo dosta novajlija. Svoje redove osvežio je i trener Vasić tako da je nastavljena zanimljiva borba na terenu. Gledaoci su videli lepe akcije, ali i startove kao da se radi o utakmici za bodove.

U 60. minutu bek srpskoligaša Baroš pokušao je da obezbedi pobedu svojoj ekipi posle kornera Filipa Đurovića, koji se iz Radničkog 1923 preselio u Sušicu, ali je njegov šut glavom završio za malo preko gola.

Jedna od uspešnih intervencija mladog golmana Šumadije Radosavljevića

Na drugoj strani pripretio je tim Šumadije 1903. Šutirao je Rejman, čiji je udarac izblokiran, a lopta je došla do Obradovića, koji je jako loptu poslao pored gola.

U 75. minutu Sušica je postigla i drugi pogodak iz penala. U kaznenom prostoru jedan odbrambeni igrač Šumadije 1903 igrao je rukom i sudija je ponovo dosudio najstrožiju kaznu. Reagovala je klupa domaćina, tvrdeći da je prethodno sudija mogao da svira prekršaj, ali nije vredelo. Ljubisavljević je bio siguran izvođač penala i ponovo doveo Sušicu u vođstvo od 2:1.

Susret na Bubnju protekao je u dinamičnoj igri tokom cele utakmice

I posle ovog pogotka mladići iz Šumadije 1903 nisu stali i atakovali su na gol drugog golmana Sušice Bulatovića. U 80. minutu Savić je propustio lepu priliku za izjednačenje, pošto je sa nekoliko metara udaljenosti loptu poslao pored gola.

Dva minuta kasnije štoper Vranić je snažno šutirao sa distance, ali neprecizno, pa je susret na Bubnju, ipak, završen pobedom novog kragujevačkog srpskoligaša od 2:1.       

ŠUMADIJA 1903 – SUŠICA 1:2 (1:1)

Igralište: Bubanj.
Gledalaca: 50.
Sudija: Lazar Stoimirović (Kragujevac).
Pomoćnici: Nikola Manojlović, Petar Arsenijević (takođe iz Kragujevca). Strelci: Rejman u 44. minutu za Šumadiju, a Đurđević u 30. i Ljubisavljević u 75. minutu (oba iz jedanaesteraca) za Sušicu.

ŠUMADIJA 1903: Radosavljević, Milojević, Rejman, Vranić, Živanović, Kočanović, Krstić, B. Šapić, Savić, Riznić, Radovanović. Igrali su još: B. Jakovljević, L. Jakovljević, Janković, Ovčarević, O. Šapić, Obradović.

SUŠICA: Veličković, Vasojević, Đukić, Andrejević, Jovović, S. Obradović, Cvijović, Đurđević, L. Đurović, Živadinović, V. Božović. Igrali su još: Bulatović, Ljubisavljević, Nedović, Baroš, Dobrić, Stojanović, S. Božović, Đorđević, Kukić, V. Obradović, F. Đurović.

Sušičani će i dalje sve probne utakmice igrati u gostima, pa će tako u sredu gostovati zonašu Napretku u Markovcu.

Fudbaleri Šumadije 1903 nastavljaju da odigravaju pripremne utakmice na Bubnju i u sredu će dočekati Karađorđa iz Topole. Predstoji im potom susret sa Šumadijom iz Toponice, dok je generalna proba na Bubnju planirana protiv Mihajlovca.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!