Vesti

1

Jedan od pet miliona: Informer objavio fotografije koje je načinila Komunalna policija

Autor: MIM

Izvor: Beta

Jedan od pet miliona: Informer objavio fotografije koje je načinila Komunalna policija

Izvor: Foto: Beta / Milan Obradović

Kako je navedeno u saopštenju Jedan od pet miliona, fotografije na Informerovom portalu objavljene su u 19.42 i na njima se nalaze aktivisti u Terazijskom tunelu fotografisani tokom performansa koji je prijavljen i regulisan sa pripadnicima policije. 

"Tražimo odgovornost za fotografije koje su bez pristanka izašle na portalu dnevnog lista Informer i zahtevamo odgovor glavnog urednika tog lista Dragana J. Vučićevića u kome će se javno izviniti svima čija je privatnost na ovaj način ugrožena", navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da je komunalna policija aktivistima pokušala da otme kofe kojima su čistili tunel kako bi se nalepnice lakše zalepile i istakli da postoji "uska saradnja" te institucije, Srpske napredne stranke i redakcije Informera.

Taj pokret je dodao da su fotografije aktivista Jedan od pet miliona objavljene i na privatnom profilu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

A, da pre II svetskog rata bile...

"INFORMER objavio fotografije koje je načinila Komunalna policija..." ...- A, da - bile je pre II svetskog rata u Beogradu i neke novine "Policijski glasnik" ili tako nekako, imale su slične rubrike, vrlo zanimljive (samo nisu bile u boji, i nisu imale ginekološku rubriku...).