Nova vest
Auto-moto

Subota, 27.07.2019.

16:17

Hamilton na polu u Hokenhajmu, debakl Ferarija

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton nastavlja da dominira ove sezone, osvojio je pol poziciju za Veliku nagradu Nemačke.

Izvor: AK

Autor: AK

Hamilton na polu u Hokenhajmu, debakl Ferarija
Photo by Lars Baron/Getty Images

Britanac je u Mercedesu bio brži od Maksa Ferstapena u Red Bulu i timskog kolege Valterija Botasa, dok je četvrto vreme ostvario Pjer Gasli.

Slede Kimi Raikonen, Roman Grožan, Karlos Sajnc, Serhio Peres, Niko Hilkenberg i tek na desetoj poziciji jedan Ferari sa Šarlom Leklerom u kokpitu.

Monegašanin nije imao priliku da se bori za visoku startnu poziciju jer je zbog problema sa dovodom goriva njegov bolid ostao na "klocnama" u garaži tokom Q3.

Da će italijanski gigant imati očajan dan bilo je jasno već na startu kvalifikacija jer se zbog kvara usisnika vazduha Sebastijan Fetel brzo parkirao u garaži i tu ostao.

Tako će četvorostruki šampion F1 u nedelju od 15.10 startovati sa 20. pozicije. Ovo je drugi put ove sezone da Fetel nije završio kvalifikacije.

Uoči VN Nemačke, 11. trke ovogodišnjeg šampionata F1, Hamilton je lider u generalnom poretku sa 223 boda, dok je drugi Botas sa 183.

Mercedes će na svom terenu pokušati da ostvari jubilarnu desetu pobedu ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve