');
Blic Biznis Vesti

Đorđević: "Uvođenjem platnih razreda VEĆE PLATE i zaposlenima u socijali"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da će novi Zakon o platnim razredima, koji se očekuje u narednoj godini, zaposlenima u socijali doneti veće plate i bolji materijalni položaj što je, dodao je, cilj Vlade Srbije za koji se i on lično zalaže.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Zoran Đorđević Foto: V. Živojinović / RAS Srbija
Zoran Đorđević

On je prilikom obilaska Gerontološkog centra u Kanjiži i Dnevnog boravka za decu sa posebnim potrebama u Čoki rekao da je unapređenje uslova rada i života u ustanovama socijalne zaštite bio i ostao jedan od prioriteta resornog ministastva.

Foto: RAS Srbija

Korisnici Gerontološkog centra u Kanjiži izneli su ministru Đorđeviću svoje zahteve u vidu poboljšanja uslova života, novih kreveta, dušeka, klima uređaja, a ministar je istakao da će im resorno ministarstvo, u saradnji sa rukovodstvom centra, izaći u susret i obezbediti ono što im je potrebno.

"Naši najstariji građani zaslužuju bezbrižnu starost u svakom smislu i zato ćemo nastaviti aktivno da se zalažemo da im sve uslove za to i obezbedimo. U direktnom kontaktu sa korisnicima možemo najbolje da se upoznamo sa njihovim potrebama i tako pronađemo i način na koji možemo da im pomognemo u skladu sa mogućnostima koje imamo", rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Pročitajte još

U razgovoru s rukovodstvom opštine Čoka dogovorena je izgradnja novih sedam rampi za invalide, a deca smeštena u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju dobila su novi računar.

Predsednica opštine Čoka Stana Đember istakla je da će se zalagati da se usluge koje boravak pruža deci u narednom periodu podignu na viši nivo, kako bi se svi građani sa posebnim potrebama i ugrožene kategorije stanovništva osećali ravnopravnim članovima društva.