300 uhapšenih na nedozvoljenom protestu u Moskvi FOTO

Moskovska policija uhapsila je oko 300 učesnika nedozvoljenog protesta u centru Moskve, saopštio je moskovski glavni direktorat pri MUP-u.

Izvor: B92

Subota, 27.07.2019.

15:56

300 uhapšenih na nedozvoljenom protestu u Moskvi FOTO
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

"Privedeno je 295 osoba na nedozvoljenom protestu u centru prestonice, zbog narušavanja mira", rekao je jedan policijac dodajući da većina učesnika protesta nisu građani Moskve, prenosi Tass.

Američka agencija AP prenosi da je došlo i do fizičkog sukoba između učesnika protesta i policajaca koji su nosili šlemove i kacige, kao i da su demonstranti uzvikivali "Rusija će biti slobodna".

Kako se navodi, proteste je zakazao opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji je zbog toga uhapšen u sredu i osižuđen na 30 dana.

Uoči protesta nekoliko članova opozicije je uhapšeno, uključujući Iliju Jašina, Dmitrija Gudkova i Navaljnovog najbližeg saradnika Ivana Ždanova.

Navodi se da su protesti zakazani zbog odluke izbornih vlasti da zabrane pojedinim opozicionim kandidatima učešće na izborima za gradsko veće, jer navodno nisu skupili dovoljan broj potpisa.
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: