Vesti

0

Obradović: Ako nema fer uslova od septembra kampanja bojkota izbora

Autor: SA

Izvor: Beta

Obradović: Ako nema fer uslova od septembra kampanja bojkota izbora

Izvor: Foto: Beta/Branislav Božić

"Javno smo rekli da je kraj septembra poslednji rok za bilo kakve pregovore vlasti i opozicije o izbornim uslovima. Mi već tada proglašavamo bojkot izbora i krećemo u kampanju bojkota", rekao je Obradović za N1.

On je kazao da pripremaju velike proteste, "najveće na dan održavanja izbora" i da žele "na ulici da brane demokratiju".

"Aleksandar Vučić ne može da pobedi na fer i slobodnim izborima, ili će pasti na ulici i sudiće im ulica", naglasio je Obradović.

Upitan očekuje li da vlast do pomenutog roka pristane na dijalog sa opozicijom o izbornim uslovima, Obradović je rekao da poslednje izjave predsednika Srbije i lidera vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića o uvidu u birački spisak, pokazuju da ga "ideja bojkota boli" i da je "jezivo uplašen".

"Vidite koliko im smeta bojkot parlamenta. Više od 50 odsto građana neće izaći na izbore, biće potpuno nelegitimni. Opoziciju podržava minimum 20 do 30 odsto građana, samo saberite rezultate sa poslednjih izbora i videćete koja je snaga opozicije", rekao je Obradović.

On je dodao da bi, ukoliko bi izbori bili fer i pošteni, jedna opoziciona lista bila najbolje rešenje i mogla bi da pobedi SNS.

Govoreći o raznim scenarijima koji se pominju u javnosti poput makedonskog i ukrajinskog on je kazao da bi za Srbiju najbolji bio austrijski, jer je u toj zemlji potpredsednik Vlade podneo ostavku posle afere u kojoj je uhvaćen, nakon čega je formirana nestranačka vlada sa predsednikom Ustavnog suda na čelu, do održavanja vanrednih izbora.

Obradović se zatim osvrnuo na brojne afere za koje se vezuju srpski ministri i ljudi iz njihovog okruženja, ističući primer ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića za kog opozicija tvrdi da nema validnu fakultetsku diplomu i koji, kako je rekao, još to nije demantovao i na uvid javnosti nije dao ni studentski indeks, niti diplomu.

Lider Dveri smatra da bi Stefanović zato trebalo da podnese ostavku, a za njim i cela Vlada i da Srbija dobije prelaznu vladu koja bi u roku od šest meseci omogućila održavanje fer i slobodnih izbora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR