Hronika

"Ris" nanjušio dobro skrivenu laboratoriju droge

"Ris" nanjušio dobro skrivenu laboratoriju droge
Foto: SIPA | "Ris" nanjušio dobro skrivenu laboratoriju droge

GRADIŠKA - Dobro sakrivena savremena laboratorija za uzgoj marihuane, sa oko 500 stabljika, 60 lampi i 1.070 saksija, te veća količina novca i oružje, pronađeni su na imanju oca i sina Radislava i Saše Narančića u Srpcu, a oni su u četvrtak i uhapšeni, saznaju "Nezavisne".

Laboratorija je pronađena u okviru akcije "Ris", koju su realizovali pripadnici Agencije za istragu i zaštitu SIPA po naredbama Osnovnog suda u Gradišci i Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, a bila je u tajnom podrumskom prostoru hale koju su koristili Narančići.

Kako nezvanično saznajemo, prostorija za uzgoj marihuane bila je tako dobro skrivena da je iznenadila i istražioce, jer ih je put do nje vodio preko skrivenog prolaza ispod stola za cirkular, a vrata su otvarana na dugme stola.

Kako nam je u petak potvrdio Luka Miladinović, portparol SIPA, u pretresu dvije lokacije koje koriste lica kojima je naveo inicijale, pronađeni su 500 stabljika, 60 lampi, 1.070 saksija, veća količina novca, raznih vrsta oružja i municije, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Osim toga, kako je naveo, privremeno su oduzeta i dva automobila, a uhapšena lica osumnjičena su za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

"Osumnjičena lica će nakon ispitivanja biti predata u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjaluci", rekao je u petak Miladinović.

Nezvanično saznajemo da su neke stabljike bile visine i do pola metra, dok je u skrivenoj laboratoriji bila instalirana i specijalna oprema za uzgoj i bolji rast te se ova laboratorija može svrstati među najveće koje su pronađene u proteklom periodu.

Takođe saznajemo da je pronađeno i 13.000 evra, kao i 10.000 maraka te nekoliko pištolja i automatskih pušaka, a utvrđuje se da li novac potiče iz krivičnog djela.

Hapšenje komšija zbog droge iznenadilo je mještane koji su nam ispričali da njih nikad ne bi mogli povezati sa drogom, a kamoli tolikom laboratorijom za proizvodnju, jer je Saša sportski tip, štaviše, u svom mjestu je poznat kao teniser i lokalni šampion.

Ništa manje ih nije iznenadilo hapšenje njegovog oca, koji ima svoju drvoprerađivačku radionicu, a i zaposlen je u lokalnoj privatnoj firmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije