Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 26. 7. 2019.

| Društvo

Zaštitniku građana Leskovčani se najviše žalili na ekologiju

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
divlja deponija juzna morava leskovac
Najviše prijava vezano za ekologiju; Ilustracija; Foto: B. A.

Divlje deponije, smeće pored reka i na ulicama, prema rečima zaštitnika građana Zorana Pašalića, najčešće su pritužbe koje Leskovčani šalju. Pored lokalne samouprave, o zaštiti životne sredine, kaže on, treba da brinu i građani.

U toku prošle godine bilo je 55 pritužbi iz Leskovca, a ono što najviše muči žitelje je ovog grada je ekologija. Ljudi koji rade u kancelariji ombudsmana, kaže on, izađu na teren i provere, nakon čega alarmiraju lokalnu vlast i reše problem.

Ono što ću poručiti građanima je da mnogo zavisi od lokalne samouprave, ali još više zavisi od građana - rekao je Pašalić u Leskovcu.

zoran pašalić Pašalić posetio Leskovac i pričao sa građanima, foto: B. A. Osim ekologije, Leskovčani najčešće imaju problem sa nerešenim pravno-imovinskim odnosima, kao i probleme u ekonomskoj sferi. U poslednjih desetak godina građani Leskovca su pritužbe slali 725 puta.

Što se saradnje sa lokalnom samoupravom tiče, Pašalić kaže da je ona dobra, ali i da se građani češće žale na probleme sa vlastima koje su na republičkom nivou.

Žale se uglavnom na ono što je pod republičkom ingerencijom. Grad Leskovac je poprilično otvoren prema građanima, tako da nismo imali pritužbe i većih problem na rad lokalne samouprave - kaže Pašalić.

Inače, kancelarija zaštitnika građana u Leskovcu otvorena je 2011. godine, nalazi se u zgradi Narodne biblioteke “Radoje Domanović”, a građani, osim telefonski i mejlom, 2 puta nedeljno mogu elektronskim putem razgovarati sa predstavnicima ove institucije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: