Nagrada za učenice niške Umetničke škole

Učenice niške Umetničke škole pobedile su na konkursu "Evropski dnevnik", koji organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji. Njihov rad o ekologiji bio je najbolji u kategoriji multimedija.

Animirani film učenica Umetničke škole iz Niša pokazuje koje su posledice zagađenja životne sredine i opasnosti po okolinu. Sara, Maja, Milica i Anja su za animaciju koristile reciklirane materijale i plastelin.

"Meni to mnogo znači, jer sam uspela da prikažem, to što sam htela da kažem", kaže Milica Bojanić. "Tu poruku filma je neko shvatio i odlučio da je to veoma dobar rad koji je nagrađen prvom nagradom."

Kažu da su koristile razne kompjuterske programe i uputstva sa interneta. Važno im je bilo da ideju realizuju na najbolji način, ističe Sara Mladenović:

"Trebalo nam je otprilike dva meseca. S obzirom na to da idemo u srednju školu imale smo i školske obaveze i obaveze u struci i drugim predmetima, i to nam je malo otežavalo."

Iako su još tinejdžerke, kažu da je za njih zaštita životne sredine veoma važna:

"Bitno je da se odmalena pokaže svest o ekologiji", smatra Maja Mladenović, "ovo je jedina planeta koju imamo i ne moramo da je izgubimo jer nemamu drugu."

Sara, koja je učenica 3. razreda svoju ideju prenosila je prostalim članicama tima, koje su u 1. razredu Umetničke škole:

"Sama ta činjenica govori o toj vršnjačkoj edukaciji, o širenju ideje, o primerima, o uzorima i dobro je da su neku ovako mladi ljudi, uzor starijima", naglašava Ana Nikolić, direktorka Umetničke škole.

Kao nagradu za ovu pobedu učenice su bile na nagradnom putovanju u Italiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво