Pas se pridružuje mačku Leriju u Dauning stritu

Britanski premijer Boris Džonson nagovestio je da će nabaviti psa, koji će se u njegovorj kancelariji u Dauning stritu 10 pridružiti mačku Leriju.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.07.2019.

14:30

Pas se pridružuje mačku Leriju u Dauning stritu
EPA-EFE/NEIL HALL

Obraćajući se osoblju, nakon što je prvi put u ulozi premijera ušao u Dauning strit 10, on ih je pitao da li bi voleli da imaju psa, a oni su sa oduševljenjem odgovorili pozitivno, preneo je danas izvor upućen u dešavanja na tom sastanku.

Dauning strit 10, sedište britanske vlade već skoro 300 godina, već je dom braon-belom mačku Leriju, koji nosi zvaničnu titulu "glavni lovac na miševe vladine kancelarije".

Leri je na tu dužnost "imenovan" 2011. godine i nadživeo je dvoje premijera, Dejvida Kamerona i Terezu Mej. Izgleda da je Leri prihvatio vest u svom stilu - viđen je kako leži na prozoru veći deo prepodneva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: