Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
OSUMNJIČEN ZA LIKVIDACIJU ŠIJANA Trifkoviću određen pritvor na mesec dana

OSUMNJIČEN ZA LIKVIDACIJU ŠIJANA Trifkoviću određen pritvor na mesec dana

Srećko Trifković, osumnjičeni za likvidaciju Damira Ostojića Šijana u Banjaluci, pritvoren je na mesec dana po odluci Okružnog suda u, potvrđeno je za Avaz. 

Foto: Goran Obradović / RAS Srbija

On se sumnjiči i za pokušaj ubistva Ostojićeve nevenčane supruge Sandre Jošić.

Tužilac je nakon jučerašnjeg ispitivanja za Trifkovića zatražio pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični postupak utecajem na svedoke, saučesnike ili prikrivače.

Meru pritvora tužilac je zatražio i zbog težine, načina izvršenja i posledica krivičnog dela, te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda. 

Pročitajte još

Trifković je dan ranije saslušan u Posebnom odeljenju Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a, prema pisanju Avaza, dovodi se u vezu s organizovanjem krađe crne „škode oktavije“ koja je korištena u noći ubistva, a kojom se ubica dovezao do Banjaluke.

Njega su u utorak uhapsili pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona po zahtevu MUP-a RS, a lisice na ruke su mu stavili odmah po izlasku iz pritvora u kome je bio u zeničkom zatvoru zbog povezivanja s ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.