• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sergej: Ne pljujem po Srbima, samo čistim dvorište

Glumac Sergej Trifunović, koji je nedavno zakoračio u politiku, ponovio stav o Srebrenici u kojoj se, kaže, dogodio "genocid" i istakao da to ne znači da pljuje sopstveni narod, već da treba jasno reći šta se tamo desilo, kao i u "Oluji"

 Sergej Trifunović o Srebrenici i zločinima u ratu Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U intervjuu za "Dubrovački dnevnik", lider Pokreta slobodnih građana, govorio je o svim užasnim događajima u ratu u bivšoj Jugoslaviji, ističući da je nephodno da se o tome govori jasno i glasno i da svako treba da "počisti pred svojim vratima" kao što su to svojevremeno uradili Nemci i krenuli napred.

"Moji stavovi su nedvosmisleno jasni. Ja sam i onda bio protiv Slobodana Miloševića", kaže Trifunović i dodaje da mu ide na živce kad neko kaže da pljuje po Srbima.

"Ja ne pljujem po Srbima, samo čistim svoje dvorište pa glasno progovaram o počinjenim zločinima od strane Srba. Nije Srbija ušla u Srebrenicu da tih osam hiljada ljudi uči da sade cveće za četiri dana. Tamo su došli sa ciljem da ih eliminišu", rekao je Trifunović o zločinima u Srebrenici.

Osvrnuo se tim povodom i na Hrvatsku, u kojoj kaže letuje već 15 godina i u kojoj ima mnogo prijatelja:

"Kod vas je još gore kad to kažete. Hrvatska još nije procesuirala Drugi svetski rat, nije procesuirala Jasenovac.. Treba otvoreno, jasno i glasno reći mišljenje, a to je - Srebrenica je genocid, a Oluja etničko čišćenje. Treba nazvati stvari pravim imenom. Tačka".

Njegova poruka je više nego jasna:

"Dok svako ne počisti ispred svojih vrata, neće doći do katarze. Zločini moraju da budu osuđeni pa možda dođemo do nivao koju su postigli Nemci, a to je da su priznali da su bili genocidan narod i onda su krenuli dalje. Ja se čak i sa svojim prijateljima raspravljam jer ne žele da priznaju da je bio genocid jer je, prema njihovom mišljenju, to prejaka riječ. Oni, na primer, nisu bili za Radovana Karadžića i Miloševića, ali ja ih onda pitam zašto brane njihova nedela? Zašto bi neko branio dela Franje Tuđmana sa kojima se ne slaže? Zašto bih ja branio Karadžića i Miloševića sa kojima se nisam slagao ni tada?! Država mora time da se bavi i od njih sve kreće", rekao je  46-godišnji Trifunović.

Poznat kao žestok kritičar vlasti u Srbiji, Trifunović je najavio mogućnost da se kandiduje za predsednika Srbije i da je "spreman da za to žrvuje svoj divni život", a cilj mu je da uspostavi "normalan sistem u svojoj državi".

Komentari 73

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

DonLudjiPijaneti

Ljakse 💩

Branislav

Sarlatan

Pes

Bravo. Samo direktno

special image